İsrail: Nasrallah'ın bulunduğu yere yaklaşık 80 ton patlayıcı atıldı

İsrail, dünden bu yana "Hizbullah'a ait" 140 hedefe saldırı düzenlediğini ve Nasrallah'ın bulunduğu yere yaklaşık 80 ton patlayıcı atıldığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 18:02
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 18:03
İsrail: Nasrallah'ın bulunduğu yere yaklaşık 80 ton patlayıcı atıldı
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, dün akşamdan itibaren Lübnan topraklarında Hizbullah’a ait olduğu öne sürülen 140 hedefi vurduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, Hizbullah’a yönelik saldırıların sürdüğü ve bu hedeflere yönelik operasyonların devam edeceği belirtildi.

İsrail ordusu, Hizbullah’ın askeri gücünü ve altyapısını hedef alarak Lübnan topraklarına yönelik saldırılara devam ettiğini ifade etti. Açıklamada, "Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bulunduğu yere yaklaşık 80 ton patlayıcı taşıyan 85 füze atıldığı" bilgisi yer aldı. Bu saldırıların, Hizbullah'ın askeri varlığını tamamen etkisiz hale getirmeye yönelik olduğu kaydedildi.

Nasrallah’ın ölümüyle ilgili açıklama

İsrail ordusu, cuma günü Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi. Saldırılar sonrası yapılan açıklamada, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın yanı sıra grubun Güney Komutanı Ali Keraki ve bazı üst düzey liderlerin öldürüldüğü iddia edildi. Uzun süre sessiz kalan Hizbullah, bugün yaptığı açıklamayla Nasrallah’ın saldırılarda hayatını kaybettiğini doğruladı.

Lübnan'daki can kayıpları artıyor

Lübnan Sağlık Bakanı Firas Ebyad, İsrail'in 16 Eylül'den bu yana Lübnan'a yönelik saldırılarında 1030 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 352 kişinin de yaralandığını bildirdi. Ebyad, 8 Ekim'den itibaren başlayan çatışmalar sonucu toplamda 1640 kişinin öldüğünü ve 8 bin 408 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakan, ölenlerin arasında 194 kadının bulunduğunu ve enkaz altında kalanlar nedeniyle ölü sayısının artabileceğini vurguladı.

İsrail'in dünden beri sürdürdüğü saldırılarda ise 11 kişinin öldüğü ve 108 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa