'Kuyu-29 Operasyonu'nda 8 tutuklama

Muğla merkezli dört ilde düzenlenen "Kuyu-29 Operasyonu"nda adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 8'i tutuklandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 18:05
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 18:16
'Kuyu-29 Operasyonu'nda 8 tutuklama
DHA
Kaynak DHA

Muğla merkezli dört ilde düzenlenen "Kuyu-29 Operasyonu" kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 8'i tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonun Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri tarafından, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirildiğini duyurdu. "Yılmazlar" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik operasyonun Muğla merkezli olarak dört ilde eş zamanlı gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonun hedefinde, liderliğini Ahmet Tanyel’in yaptığı suç örgütü yer aldı. Örgütün, Muğla’nın Menteşe ilçesindeki çeşitli işletmelere baskı ve cebir uygulayarak "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Kasten yaralama", "Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti", "6136 sayılı Kanun’a muhalefet" ve "Nitelikli yağma" gibi suçları işlediği tespit edildi.

Operasyonda, 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, çeşitli miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda cep telefonu, senet, ruhsat, plaka, POS cihazı ve hard disk ele geçirildi. Gözaltına alınan 14 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden örgüt lideri Ahmet Tanyel ve diğer 7 üye tutuklanırken, 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında elde edilen bulgular ve tutuklamalar, organize suç örgütünün etkisiz hale getirilmesine yönelik büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa