İsrail'de siren sesleri duyuldu! Yemen'den füze fırlatıldı

İsrail'in en büyük kentlerinden Tel Aviv'de patlama sesleri duyuldu. Kentte hava saldırısına karşı sirenler çaldı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 18:38
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 18:38
İsrail'de siren sesleri duyuldu! Yemen'den füze fırlatıldı
EK
Esra Koçak Editör

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail tarafından öldürülmesinin ardından bölgede gerilim en üst düzeye çıktı. Yemen’den İsrail’e fırlatılan roketler nedeniyle başkent Tel Aviv ve ülkenin orta bölgelerinde sirenler çaldı. Halkın endişeli olduğu anlarda, roket saldırısının ardından güvenlik tedbirleri artırıldı.

Füzeler etkisiz hale getirildi

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Yemen’den atılan füzelerin savunma sistemleri tarafından engellendiği belirtildi. Savunma yetkilileri, İsrail’in füze savunma sistemi Arrow’un devreye girdiğini ve füzelerin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Olay yerine yakın bölgelerdeki görgü tanıkları ise patlamalar yaşandığını ifade etti. Patlamaların, füzelerin havada imha edilmesi sırasında meydana geldiği düşünülüyor.

İsrail basını, saldırıya yönelik geniş yer ayırırken, füzelerin uzun menzilli savunma sistemi Arrow ile başarıyla düşürüldüğünü vurguladı. İsrail’in savunma sistemi, başkent ve çevresindeki bölgelerdeki halkın güvenliğini sağlamak için aktif olarak kullanıldı.

Bu gelişme, İsrail ve Hizbullah arasında devam eden gerilim ve bölgede artan çatışmaların sonucu olarak değerlendirilirken, İsrail ordusunun güvenlik tedbirlerini daha da artırdığı belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa