Şırnak'ta bağımsız belediye başkanı, MHP'ye geçti

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 4 ay önce İYİ Parti’den istifa eden Görümlü Belde Belediye Başkanı Şükrü Bakış, MHP’ye geçti.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 19:11
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 19:11
Şırnak'ta bağımsız belediye başkanı, MHP'ye geçti
DHA
Kaynak DHA

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Görümlü Beldesi Belediye Başkanı Şükrü Bakış, yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla düzenlenen törenle Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) geçti. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İYİ Parti'den aday olan ve yüzde 28,83 oy alarak Belediye Başkanı seçilen Bakış, dört ay önce partisinden istifa etmişti. O günden bu yana bağımsız olarak görevine devam eden Bakış, aldığı kararla MHP'ye katılma kararı aldı.

Görümlü Belediyesi önünde düzenlenen törene yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halayların çekildiği etkinlikte, katılımcılar Türk bayrakları açarak coşkulu anlar yaşadı. Törende misafirlere yemek ikramı da yapıldı. MHP Şırnak İl Başkanı Koçero Saluci, burada yaptığı konuşmada, Cudi Dağı’nın eteklerinin hem tarihi hem de coğrafi olarak büyük önem taşıdığını vurguladı. Saluci, "Bu tören yalnızca bir katılım değil, Milliyetçi Hareket Partisi’nin gücünün ve kararlılığının bir tezahürüdür" ifadelerini kullandı.

“PKK, Kürtlerin temsilcisi olmamıştır ve olmayacaktır”

Belediye Başkanı Şükrü Bakış, MHP’ye katılmanın sadece siyasi bir tercih olmadığını belirterek, bu kararın Türk milliyetçiliği ve ülkücü harekete olan bağlılığın bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bakış, "Milliyetçi Hareket Partisi’nin milli politikalarına destek vererek Türkiye’yi daha güçlü bir geleceğe taşımak en büyük hedefimizdir" dedi. Ayrıca, terör örgütü PKK’nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını vurgulayan Bakış, "PKK hiçbir zaman Kürtlerin temsilcisi olmamıştır ve olmayacaktır. Vatanımız ve bayrağımız için her zaman canımızı vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa