Özgür Özel CHP'li Ediz Ün'ün istifasını istedi, istifa geldi

CHP Genel Başkanı Özel aracında kaçak elektronik sigara bulunan Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün istifasını istedi, saatler sonra beklenen istifa geldi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 20:19
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 22:21
Özgür Özel CHP'li Ediz Ün'ün istifasını istedi, istifa geldi
EK
Esra Koçak Editör

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kaçakçılıkla suçlanan CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’den, hakkındaki iddialar nedeniyle istifa etmesini talep etti. İddialar üzerine Ediz Ün, Özel tarafından Ankara’ya çağrıldı.

İstifa bekleniyor

Ediz Ün'ün, Ankara'da CHP Grup Başkanvekilleri ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve bu görüşmede kendisine, soruşturma süreci tamamlanana ve hukuki durum netleşene kadar partiden istifa etmesi gerektiğinin iletildiği öğrenildi. Ün’ün kısa süre içinde istifa etmesi bekleniyor. Eğer istifa etmezse, Ün'ün CHP Grup Disiplin Kurulu'na sevk edileceği belirtildi.

İstifa geldi 

CHP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Genel Başkan Özgür Özel'in talimatıyla, geçen hafta kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin Ediz Ün'ün, CHP Grup Başkanvekilleriyle bugün bir araya geldiği bildirildi.

Açıklamada, "Yapılan görüşmede Sayın Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür. Sayın Ün, adli sürecin sonucuna göre partimize geri dönecektir." ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Edirne’de polis kontrolü sırasında Ediz Ün’e ait araçta gümrük kaçağı ürünler bulunmuş ve aracın şoförü ile birlikte bir kişi gözaltına alınmıştı. Milletvekili Ün, olayla ilgili ürünlerden haberdar olmadığını savunarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak basında çıkan haberlerde, olayın yaşandığı gece aracın direksiyonunda bizzat Ediz Ün’ün olduğu iddia edilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa