Biden'dan Nasrallah'ı öldüren katil İsrail'e destek geldi

Biden ABD'nin, "Hizbullah, Hamas, Husiler ve İran destekli diğer terörist gruplara karşı" İsrail'in savunma hakkını tam olarak desteklediğini belirtti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 21:41
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 21:50
Biden'dan Nasrallah'ı öldüren katil İsrail'e destek geldi
AA
Kaynak AA

ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldürülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada Biden, Nasrallah ve liderliğini yaptığı Hizbullah'ın, 40 yıllık terör faaliyetleri boyunca yüzlerce Amerikalının ölümünden sorumlu olduğunu belirtti.

Biden, Nasrallah'ın ölümünü "Binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivil kurban için bir adalet ölçüsü" olarak nitelendirdi. Nasrallah'ın, 7 Ekim 2023'teki saldırıların ardından Hamas ile birlikte İsrail’e karşı harekete geçtiğini ifade eden Biden, ABD'nin İsrail’in "Hizbullah, Hamas, Husiler ve İran destekli diğer terörist gruplara karşı savunma hakkını" tam olarak desteklediğini vurguladı.

ABD'nin Orta Doğu'daki stratejisi

Biden, ABD askeri birliklerinin Orta Doğu’daki varlığını güçlendirdiğini belirterek, bu adımın "saldırganlığı caydırmayı ve bölgesel savaş riskini azaltmayı" amaçladığını kaydetti.

Öte yandan, Gazze ve Lübnan'daki çatışmaları diplomatik yollarla hafifletme hedefinde olduklarını belirten Biden, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından desteklenen bir ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Biden, Lübnan’da ise İsrail ve Güney Lübnan'daki sivillerin güvenli dönüşlerini sağlayacak bir anlaşma için görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa