Fidan'dan Nasrallah paylaşımı: "Büyük kayıp"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail’in suikast düzenlediği Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümünün “büyük bir kayıp olduğunu” söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 22:02
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 22:14
Fidan'dan Nasrallah paylaşımı: ''Büyük kayıp''
AA
Kaynak AA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'de yolsuzluk tartışmalarının odağındaki New York Türkevi'nde yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı. Fidan, bir yıl önce yaptığı açıklamaların bugün gerçekleştiğini belirterek, "İsrail'in durdurulmazsa Gazze'deki savaşı başka bölgelere yayacağını söylemiştik, maalesef bu oldu" dedi.

"Netanyahu savaşı yaymak istiyor"

Fidan, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarının ardından cepheyi Lübnan'a taşıdığını vurguladı. Bu gelişmenin birçok aktör için sürpriz olmadığını belirten Fidan, "İsrail, Gazze’deki hedeflerine ulaştıktan sonra savaşı Lübnan’a taşıdı. Gelecek yıl bu operasyonu başka nerelere genişletecek? Hep birlikte göreceğiz. Görünen o ki İsrail’deki mevcut yönetim ve Netanyahu savaşı bölgeye yayma konusunda kararlı" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Fidan, ABD ve uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmasının ürkütücü olduğunu vurgularken, İsrail'in Hizbullah'a yönelik son saldırılarının uzun süredir istihbarata dayalı olarak planlandığını belirtti.

"Nasrallah'ın ölümü büyük bir kayıp"

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümü hakkında da konuşan Fidan, "Nasrallah, bölge için çok önemli bir figürdü. Lübnan ve Hizbullah açısından büyük bir boşluk bıraktı. Savaş başladıktan 10 gün sonra kendisiyle çok zor şartlar altında Lübnan’da bir görüşme yapmıştık" diyen Fidan, bu görüşme sonrasında Hizbullah’ın tam anlamıyla bir savaşa girmeyeceğini öngördüğünü de ifade etti.

"Öngörülerimiz bizde saklı"

Fidan, İsrail’in operasyonlarını Lübnan’a taşımasının ardından nereye yöneleceği konusunda bazı tahminleri olduğunu belirterek, "Buna ilişkin bazı öngörülerimiz var, ancak şu an için bu öngörüler bizde saklı" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa