Kılıçdaroğlu'ndan Türkevi paylaşımı

CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, New York'taki Türkevi binası hakkında CHP'den yapılan açıklamaları sert bir dille eleştirdi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
28 Eylül 2024 23:08
GÜNCELLEME
28 Eylül 2024 23:09
Kılıçdaroğlu'ndan Türkevi paylaşımı
EK
Esra Koçak Editör

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ABD'deki temasları sırasında New York'ta yaptığı açıklamaların ardından sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, X hesabından yaptığı açıklamada, isim vermeden Özel'in Türkevi önündeki konuşmasını eleştirdi.

Sert eleştiri 

Özgür Özel, New York'taki Türkevi binası önünde gerçekleştirdiği konuşmada, binanın Türkiye için bir gurur kaynağı olduğunu belirtmişti. Ancak açıklamalarının devamında, Türkiye'de gündeme gelen rüşvet iddialarına değinmiş ve "rüşvet alan varsa, bu kişiler soruşturulmalı" ifadelerini kullanmıştı. Özel, "Eğer böyle bir suça karışan varsa, bu kişiler Türkiye'ye en büyük zararı vermiştir. Suçlular araştırılır ve cezalandırılır" demişti. Ayrıca, Türkevi'nin bir siyasi partinin karargahı olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Özel, "İktidarlar gelir gider ama Türkiye'nin bu 50 yıllık evi değişmez" diye eklemişti. Özel'in bu açıklamaları CHP yöneticileri tarafından da destek bulmuştu.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Özel'in konuşmasına isim vermeden eleştiriler yöneltti. Kılıçdaroğlu, AKP ile normalleşme girişimlerini eleştirerek, bunun AK Parti’nin geçmiş hatalarına göz yummak anlamına geldiğini öne sürdü. "Erdoğan hükümeti ve kurduğu Saray düzeninin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti değildir" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin rüşveti aklamayacağını ve bu tür suçların üstünü örtmeyeceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu ayrıca, "CHP, iktidarla normalleşme adı altında yapılan yanlışlara göz yummayacak ve AK Parti'nin işlediği suçlara ortak olmayacaktır" dedi. Kılıçdaroğlu, Amerika'da kurulan vakıflar, mal varlıkları ve Halk Bankası üzerinden dönen iddialara değinerek, bu soruların mutlaka sorulması gerektiğini ifade etti. Son olarak Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin hatalarına göz yumulması yönündeki taleplere karşı direneceklerini ve mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek açıklamasını sonlandırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa