Netanyahu tehdit etti: "Daha işimiz bitmedi"

Hizbullah Lideri Nasrallah suikastinin ardından konuşan Netanyahu "İşimiz bitmedi, zorlu günler önümüzde” dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 00:17
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 00:17
Netanyahu tehdit etti: ''Daha işimiz bitmedi''
AA
Kaynak AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a yönelik gerçekleştirilen suikastın ardından açıklamalarda bulundu. Netanyahu, Nasrallah'ın öldürülmesinin, Orta Doğu'daki dengeleri değiştirebilecek tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı ve önümüzdeki günlerin zorlu geçeceğine dikkat çekti.

Netanyahu, Hizbullah liderini “terörist” olarak nitelendirerek, Nasrallah'ın öldürülmesinin İsrail'in belirlediği hedeflere ulaşmak adına önemli bir adım olduğunu ifade etti. İsrail Başbakanı, bu gelişmenin kuzeyde yaşayan İsraillilerin güvenli bir şekilde evlerine dönmelerine yardımcı olacağını ve bölgedeki güç dengelerini uzun yıllar boyunca etkileyeceğini söyledi. Netanyahu ayrıca, "İşimiz bitmedi, önümüzde zor günler var" diyerek uyarıda bulundu.

"Orta Doğu'da erişemeyeceğimiz yer yok"

Netanyahu, Tahran’a yönelik de sert mesajlar verdi. İsrail’in her türlü saldırıya misilleme yapacağını belirten Netanyahu, "Bize saldıranlara biz de saldıracağız. İran ya da Orta Doğu’da İsrail’in ulaşamayacağı hiçbir yer yok. Bugün bu gerçeği bir kez daha gördünüz" şeklinde konuştu.

Nasrallah suikastı ve sonrası

İsrail ordusu, Hizbullah ile 8 Ekim 2023’ten bu yana süren çatışmalar çerçevesinde Lübnan’ın güneyindeki kentler ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine 23 Eylül'de yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Bu operasyonlarda Hizbullah’ın kullandığı iletişim altyapıları hedef alındı.

Lübnan makamlarının verilerine göre, İsrail’in 17 Eylül'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplam 1030 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail ordusunun Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah, bu saldırılara roket ve füze atışlarıyla karşılık veriyor. İsrail tarafında genellikle askeri üsler hedef alınırken, büyük çaplı bir hasar kaydedilmedi. İsrail'in bombardımanları nedeniyle ülkede 150 bine yakın kişi yerinden oldu. Özellikle güney bölgelerden Beyrut’a ve kuzey bölgelere göç dalgası devam ederken, Suriye’ye de on binlerce kişinin göç ettiği bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa