Nasrallah'ı İran konusunda uyarmışlardı: "Ortakların seni sattı"

Arap İslam Konseyi Sekreteri Muhammed Ali El-Hüseyni'nin, Nasrallah'ı İran konusunda uyararak "Ortakların seni sattı." dediği ortaya çıktı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 08:32
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 09:19
Nasrallah'ı İran konusunda uyarmışlardı: ''Ortakların seni sattı''
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail güçleri, Gazze’de yaptığı katliamların ardından şimdi de Lübnan’a yönelik saldırılar başlattı. Beyrut, aralıklarla İsrail’in hava saldırılarına hedef oluyor. 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlenen bir hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın hayatını kaybettiği bildirildi. Nasrallah’ın ölümü, hem bölgede hem de dünyada oldukça büyük bir ses getirdi. İsrail, kuzey sınırında yaptığı askeri sığınaklar ile birlikte her an kara harekatı için düğmeye basabilir. Bu nedenle kara harekatı ihtimali ve Nasrallah'ın ölümü tartışma konusu olmaya devam ediyor. 

Suikast öncesi yapılan bir röportaj dikkat çekti

Nasrallah’ın konumunun nasıl tespit edildiği konusunda tartışmalar sürerken, Al Arabiya televizyonunda saldırıdan birkaç gün önce suikasta ilişkin yapılan açıklamalar dikkat çekti. 25 Eylül günü Al Arabiya’ya röportaj veren Lübnan Arap İslam Konseyi Genel Sekreteri Muhammed Ali el-Hüseyni, Nasrallah’ı İran konusunda uyararak İran’ın Nasrallah’ı yalnız bırakabileceğini belirtmişti.

Hüseyni, röportajda şu ifadeleri kullanmıştı:

Nasrallah’ın ölümünün ardından Hüseyni, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Nasrallah ile geçmişte çekilmiş bir fotoğrafına ve şu ifadelere yer verdi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa