İsrail, Lübnan'da sivil savunma merkezini hedef aldı! 4 ölü...

İsrail savaş uçakları tarafından Lübnan'da İslami Mesaj İzci Derneğine bağlı sivil savunma merkezi vuruldu. Saldırı sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 08:53
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 09:14
İsrail, Lübnan'da sivil savunma merkezini hedef aldı! 4 ölü...
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail savaş uçakları, sabah erken saatlerde Beyrut'un Dahiye bölgesi, Sur kenti ile ülkenin güney ve doğu bölgelerine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi. Bölgeden alınan bilgilere göre, Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlenen saldırılar sonucu yangınlar çıktı ve bölgede ciddi tahribat meydana geldi. Hava saldırılarının hedef aldığı binalarda ve çevresinde büyük hasar oluştu.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın aktardığına göre, Sur kentine bağlı Tayr Debba beldesindeki İslami Mesaj İzci Derneğine ait sivil savunma merkezi de İsrail'in saldırılarında vuruldu. Bu saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail savaş uçakları tarafından aynı zamanda güneyde bulunan Kefr Şuba, Kefr Kila ve doğuda bulunan Hermel şehri ile çevresine de ciddi bir bombardıman gerçekleştirildi.

İsrail-Lübnan geriliminde can kayıpları artıyor

İsrail tarafından Lübnan'a yönelik düzenlenen saldırılarda 1052 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. 8 Ekim 2023'ten itibaren Hizbullah ile kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül günü Lübnan’ın güney şehirleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi.

Lübnan yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Hizbullah’ın iletişim cihazlarının hedef alındığı 17 Eylül’den bu yana ölenlerin sayısı 1052’ye ulaştı. Bu kişilerden 104’ü çocuk, 194’ü ise kadın.

Hizbullah lideri Nasrallah öldü

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül günü İsrail’in Beyrut’a yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında yaşamını yitirdi. Hizbullah ise İsrail'e yönelik roket ve füze saldırılarıyla karşılık vermeye devam ediyor. İsrail, söz konusu saldırıların genel olarak ordu üslerine yönelik olduğunu ve büyük bir hasar ortaya çıkmadığını öne sürüyor. 

Göç dalgası sürüyor

İsrail bombardımanları sonucunda Lübnan’da 150 bine yakın kişinin yerinden olduğu, başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelere doğru göç dalgasının sürdüğü, ayrıca on binlerce kişinin Suriye'ye göç ettiği belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa