Husiler, İsrail'de havalimanını hedef aldı! Balistik füzeyle vurdular

Husiler, İsrail'de bulunan Ben Gurion Havalimanı'na balistik füze ile saldırı düzenlediklerini bildirdi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 10:20
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 10:52
Husiler, İsrail'de havalimanını hedef aldı! Balistik füzeyle vurdular
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Yemen'deki İran destekli Husi hareketi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Amerika Birleşik Devletleri'nden dönüşü sırasında Tel Aviv'in güneydoğusunda yer alan Ben Gurion Havalimanı'na balistik füze saldırısı düzenlediklerini açıkladı. 

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Seri, Husilerin kontrolünde bulunan Yemen silahlı kuvvetlerine bağlı füze birliği tarafından Tel Aviv'de yer alan Ben Gurion (Yafa) Havalimanı'nın Filistin 2 tipi balistik füze ile hedef alındığını aktardı.

Saldırının zamanlamasına dikkat çeken Seri, bu operasyonun İsrail Başbakanı Netanyahu'nun (BM) Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarından döndüğü anda gerçekleştirildiğini belirtti. Böylece Netanyahu'nun New York'tan ülkesine dönüşü sırasında bu saldırının yaşandığı anlaşıldı. 

"İsrail'in Gazze ve Lübnan saldırılarına yanıt oldu"

Açıklamada, Husi güçlerinin bu saldırıyı İsrail'in Gazze ve Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırılara bir yanıt olarak gerçekleştirdiği ifade edildi. Seri, İsrail tarafından işlenen suçlara karşılık olarak daha fazla misilleme yapabileceklerini ve hem Gazze'yi hem de Lübnan'ı savunmak üzere gerekli hallerde gerilimi tırmandırmaktan kaçınmayacaklarını söyledi.

Öte yandan, İsrail ordusu tarafından önceden yapılan bir açıklamada, Yemen'den fırlatılan bir balistik füzenin İsrail'in orta bölgelerine doğru yöneldiği ancak başarılı bir şekilde önlendiği belirtilmişti. Söz konusu saldırı esnasında Tel Aviv'de sirenlerin çaldığı ve bunun da yerel halk arasında korku ve paniğe neden olduğu kaydedilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa