Nepal'deki sel ve heyelanlarda can kaybı 100'ü geçti!

Nepal'in başkenti Katmandu başta olmak üzere çevre şehirlerde meydana gelen sellerde ve heyelanlarda 100’ü aşkın kişinin öldüğü belirtildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 10:29
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 12:09
Nepal'deki sel ve heyelanlarda can kaybı 100'ü geçti!
AA
Kaynak AA

Nepal’de sel ve toprak kaymaları can aldı

Nepal’in başkenti Katmandu ve çevresinde etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarına yol açtı. Ülkede yaşanan bu felakette 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Nepal İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, üç gündür aralıksız süren yağışlar, bölgedeki birçok yerde sel ve toprak kaymalarına sebep oldu. Arama kurtarma ekipleri, kaybolan kişileri bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kayıp olan en az 67 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Ulaşımda büyük aksaklıklar yaşandı

Toprak kaymaları sonucu bazı ana yolların ulaşıma kapandığı ve birçok aracın mahsur kaldığı belirtiliyor. Kurtarma ekipleri, zorlu koşullara rağmen ulaşıma kapanan bölgelerde çalışmalara devam ediyor.

Eğitime ara verildi

Nepal hükümeti, afetin en çok etkilediği bölgelerde eğitime üç gün ara verildiğini açıkladı. Okulların geçici olarak kapatıldığı bu dönemde, sel sularının çekilmesi ve zarar gören alanların güvenli hale getirilmesi bekleniyor.

Muson yağmurları her yıl etkili oluyor

Nepal’de haziran-eylül ayları arasında etkili olan muson yağmurları, her yıl benzer felaketlere yol açıyor. Ülke genelinde can kayıpları ve ciddi maddi hasarlar yaşanırken, bu yılki muson mevsimi özellikle Katmandu ve çevresindeki bölgelerde büyük yıkıma neden oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa