ABD'de Helene Kasırgası en az 64 can aldı

ABD (Amerika Birleşik Devletleri)'de Helene Kasırgası, 4 kategorisi ile karaya vurdu. Kasırganın yol açtığı can kaybı ise en az 64.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 10:41
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 11:24
ABD'de Helene Kasırgası en az 64 can aldı
AA
Kaynak AA

Helene Kasırgası ABD'yi vurdu: 64 can kaybı

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Florida eyaletinin kıyı şeridine ulaşan Helene Kasırgası, şiddetli fırtına ve yağışlarla birlikte büyük yıkıma yol açtı. Kasırganın etkisiyle çeşitli eyaletlerde en az 64 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Florida kıyılarını 225 kilometre hızla vurdu

Helene Kasırgası, Florida’nın kuzeybatı kıyılarına yaklaşık 225 kilometre hızla ulaştı. Kasırganın etkisi Florida’nın yanı sıra North Carolina, South Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde de hissedildi. Kasırga nedeniyle milyonlarca insanın elektriksiz kaldığı bilgisi paylaşıldı.

Afet durumu ilan edildi

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın, Florida ve North Carolina eyaletlerinde "afet durumu" ilan ettiği ve kasırgadan etkilenenler için "federal yardım" talimatı verdiği belirtildi. Kasırga sonrası toparlanma çalışmalarının hızla devam ettiği bildirildi.

Elektrik kesintileri milyonları etkiliyor

Şiddetli rüzgarlar ve aşırı yağışlar, milyonlarca insanın elektrik kesintileriyle karşı karşıya kalmasına neden oldu. Florida’da 1,2 milyon, Georgia’da 1 milyon, South Carolina’da 1,3 milyon ve North Carolina’da ise 600 bin ev ve iş yeri elektriksiz kaldı.

Kasırganın ekonomik zararı 26 milyar doları bulabilir

ABD Ulusal Kasırga Merkezi'ne göre, Helene Kasırgası’nın etkileri hafta sonu boyunca devam edecek. Uzmanlar, kasırganın güneydoğuda neden olduğu hasarın 15 ila 26 milyar dolar arasında olabileceğini tahmin ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa