Elon Musk, TEKNOFEST Adana'ya katılamayacak

ABD’li multi milyarder ve çılgın teknoloji girişimcisi Elon Musk, Adana’da yapılacak TEKNOFEST’e katılacağını söylemişti ancak programı değişti.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 11:44
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 12:05
Elon Musk, TEKNOFEST Adana'ya katılamayacak
MP
Mevlüt Peker Editör

ABD'li milyarder ve teknoloji girişimcisi Elon Musk, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, Adana’da düzenlenecek olan TEKNOFEST’e katılacağını belirtmişti. Ancak son gelişmeler, Musk’ın planlarında değişiklik olduğunu gösteriyor. Ünlü iş insanının, 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Adana'ya katılamayacağı netleşti.

TEKNOFEST Genel Sekreteri’nden açıklama

TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammed Saymaz, Adanalı gazetecilerle bir araya geldiği etkinlikte festival hazırlıklarının sürdüğü alanı gezdirirken Elon Musk’ın katılımıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Saymaz, bir gazetecinin “Elon Musk Adana’ya gelecek mi?” sorusu üzerine, Musk’ın festivale katılamayacağını doğruladı. Saymaz, bu soruya TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın festivale katılacağını belirterek yanıt verdi.

Adana, Şampiyonlar Ligi’ne ev sahipliği yapacak

Saymaz ayrıca, bu yıl TEKNOFEST'in Adana’da bir "Şampiyonlar Ligi" formatında gerçekleşeceğini belirtti. Antalya'da şampiyonların belirlendiğini, Adana'da ise bu şampiyonların daha büyük ödüller için yarışacaklarını ifade eden Saymaz, "50 farklı kategoride dereceye giren yarışmacılar, burada daha büyük ödüller ve görevler için yarışacak. İlk kez Adana'da Şampiyonlar Ligi gerçekleştiriliyor" dedi.

Adana Havalimanı kapandı, oteller doldu

Festivalin yapılacağı tarihlerde Adana Havalimanı tarifeli uçuşlara kapatıldı. 2-6 Ekim arasında gerçekleşecek etkinliğe 1,5 milyondan fazla katılımcı bekleniyor. Bu büyük organizasyon öncesinde, Adana ve çevre illerdeki otellerde yer bulmanın zorlaştığı, rezervasyonların tamamen dolduğu bildirildi. Ayrıca, festivalin kent ekonomisine de ciddi bir katkı sağlayacağı belirtiliyor. Özellikle kebapçı esnafı, yurt içi ve yurt dışından gelecek olan misafirler için tonlarca et hazırlamaya başladı.

Musk’ın katılamaması hayal kırıklığı yarattı

Elon Musk'ın festivale katılamayacağı haberi, TEKNOFEST'e katılmayı planlayan birçok teknoloji tutkununda hayal kırıklığı yarattı. Ancak festival, dolu dolu etkinlikler ve heyecan verici programlarla ziyaretçilere yine unutulmaz anlar yaşatmayı vaat ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa