Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti göz göre göre salıverilmiş

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin 2021'de kadına saldırı ve zorla alıkoymaktan yargılandığı ve göz göre göre bırakıldığı ortaya çıktı.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 12:35
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 13:49
Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti göz göre göre salıverilmiş
BY
Barış Yılmaz Muhabir

İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden suç makinesi Yunus Emre Geçti’nin adalet sürecindeki şaşırtıcı gelişmeler gün yüzüne çıktı. 

26 farklı suç kaydına rağmen bir şekilde serbest dolaşan Geçti'nin, geçmişte bir kadına cinsel saldırı ve darp gibi ağır suçlardan yargılanıp beraat aldığı, hatta "her şekilde işin içinden sıyrılacaklarını" söyleyerek ceza almaktan kurtulduğu ortaya çıktı.

2021 yılında kadına saldırı

Olay, 2021 yılının Kasım ayında yaşandı. İstanbul Ümraniye'de polise yapılan bir ihbar sonrası, ekipler bir oto galeride Aynur Ş. isimli bir kadını buldu. 

İddiaya göre Aynur Ş. hayat kadınıydı ve o sırada 16 yaşında olan Yunus Emre Geçti, kadına para verdiğini ve bu nedenle kendisiyle zorla birlikte olması gerektiğini iddia etti. 

Kadın bu teklifi reddettiğinde Geçti, kadını zorla odaya kilitleyerek darp etmeye başladı. Aynur Ş., anahtarı bularak kaçmaya çalıştı. 

Fakat Geçti tekrar kadını yakalayarak şiddet uygulamaya devam etti. Kadının polisi aramak istemesi üzerine saldırgan, telefonu alıp fırlattı.

Yargı önüne çıktı

Kadının şikayeti üzerine Yunus Emre Geçti hakkında "basit cinsel saldırı", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "mala zarar verme" suçlamalarıyla dava açıldı. 

Geçti, İstanbul Anadolu Çocuk Mahkemesi'nde yargılandı ve tüm suçlamaları reddederek, asıl kadının kendisine saldırdığını iddia etti. 

Kadının ifadesini yetersiz bulan mahkeme, Geçti'nin savunmalarına üstünlük tanıyarak beraat ettirdi. Mahkeme kararında, kadının iddialarını destekleyecek yeterli delil bulunmadığını ve olay sırasında kadının telefonundaki hasarın daha önceden de mevcut olabileceğini belirtti.

Mahkemenin kararını İstinaf bozdu 

2023 yılında sonuçlanan davaya hem Cumhuriyet Savcısı hem de mağdur kadının avukatı itiraz etti. Bu süreçte Aynur Ş., şikayetinden vazgeçti. 

Şikayetin geri çekilmesi üzerine, istinaf mahkemesi "basit cinsel saldırı" suçundan beraat kararını onadı. Ancak diğer suçlar için verilen beraat kararı bozuldu. İstinaf mahkemesi, kadının doktor raporlarındaki yaralanmalarının ve darp izlerinin anlatımlarıyla örtüştüğünü belirterek, yerel mahkemenin bu bulguları yeterince dikkate almadığını ifade etti.

"Her şekilde kurtuluruz" 

Mağdur kadının ifadesinde Geçti’nin, “Biz her türlü sıyrılırız” dediğini hatırlatan mahkeme, bu beyanın doktor raporlarıyla da desteklendiğini ve yerel mahkemenin yeterince incelemediğini belirtti. Beraat kararı bozuldu ve dosya yeniden yargılama yapılmak üzere yerel mahkemeye geri gönderildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa