İngiltere: Lübnan’daysanız ayrılın, Lübnan’a gidecekseniz gitmeyin!

İngiltere, vatandaşlarına uyarı yaparak, “Lübnan’daysanız ülkenize dönün, Lübnan’a gidecekseniz planınızı iptal edin” dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 13:26
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 14:53
İngiltere: Lübnan’daysanız ayrılın, Lübnan’a gidecekseniz gitmeyin!
AA
Kaynak AA

İngiltere’den Lübnan için seyahat uyarısı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi (FCDO), Lübnan’a yönelik önemli bir seyahat uyarısında bulundu. Bakanlık, bölgedeki güvenlik riskleri nedeniyle İngiliz vatandaşlarının Lübnan’a seyahat etmemeleri ve halihazırda ülkede bulunanların ise derhal ayrılmaları çağrısında bulundu.

Lübnan'da çatışma riskine dikkat çekildi

FCDO tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'da devam eden İsrail, Hizbullah ve diğer devlet dışı aktörler arasındaki çatışmaların ciddi bir tehdit oluşturduğu vurgulandı. Özellikle Lübnan’ın güneyindeki İsrail sınır bölgesi, Bekaa Vadisi ve Litani Nehri’nin kuzeyi gibi yerlerde havan, topçu ateşleri ve hava saldırılarının sürdüğü belirtildi. Açıklamada, "Lübnan'a seyahat edilmemesi ve orada bulunan İngiliz vatandaşlarının derhal ülkeyi terk etmesi tavsiye edilmektedir" denildi.

Güney Beyrut'a yapılan hava saldırıları

Son günlerde Güney Beyrut, yoğun hava saldırılarına maruz kaldı. 20 Eylül'de gerçekleşen bir saldırıda yüzlerce kişi yaralanırken, bölgede büyük bir güvenlik tehdidi devam ediyor. Ayrıca 28 Eylül’de Lübnan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, İsrail’in Beyrut’un güneyinde düzenlediği hava saldırısında öldüğü doğrulandı. Bu gelişmenin ardından Lübnan genelinde kutlama amaçlı silah sesleri duyulduğu ve protesto gösterilerinin başladığı bildirildi.

Hızla tırmanan gerilim

FCDO, durumun hızla tırmanabileceği ve bölgedeki diğer alanlar için de risk oluşturabileceği uyarısında bulundu. Bakanlık, Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarına dikkatli olmalarını, gösterilerden uzak durmalarını ve yerel medyadan gelişmeleri takip etmelerini tavsiye etti.

İngiliz vatandaşlarına kayıt çağrısı

Bakanlık, Lübnan’da bulunan İngiliz vatandaşlarına Birleşik Krallık hükümetine varlıklarını bildirmeleri için kayıt yaptırma çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Eğer Lübnan’da bir İngiliz vatandaşıysanız, hükümete kaydınızı yapmanız önemlidir. 12 Eylül'den önce kaydınız varsa, güncel bilgilerinizi yeniden sağlamanız gerekecektir. Ailenizdeki her Britanya vatandaşı için ayrı bir form doldurulmalıdır" ifadeleri yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa