İsrail'den açıklama geldi! Hizbullah'ın üst düzey yetkilisi öldürüldü

İsrail, Hizbullah komutanlarından biri olan Nebil Kavuk'un öldürüldüğünü ileri sürdü. Ayrıntılar burada...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 14:04
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 15:28
İsrail'den açıklama geldi! Hizbullah'ın üst düzey yetkilisi öldürüldü
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, dün Beyrut'un Dahiye bölgesine hava saldırısı gerçekleştirdi. İsrail ordusu, bu saldırı kapsamında Hizbullah'ın Önleyici Güvenlik Birimi komutanı ve Merkez Konseyi üyesi Nebil Kavuk'un öldürüldüğünü öne sürdü.

Sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımda bulunan İsrail ordusu, saldırının AMAN (İsrail Askeri İstihbarat Dairesi) tarafından alınan hassas bir istihbarat doğrultusunda düzenlendiğini kaydetti. Açıklamada, "Son döneme dek Kavuk'un İsrail'e yönelik birtakım terör eylemlerini teşvik eden faaliyetlerde bizzat yer aldığı" iddia edildi. 

Öte yandan, "İsrail ordusunun, Hizbullah'ın üst düzey yetkililerine yönelik saldırılarını ve tasfiyelerini sürdürdüğü ve İsrail halkını tehdit edenlere karşı harekete geçmeye devam ettiği" vurgulandı.

Açıklamada, Nebil Kavuk’un medya aracılığıyla sıkça görüşlerini paylaştığı ve hem siyasi hem de askeri stratejik alanlarda düşüncelerini kamuoyuna aktardığı ifade edildi. Diğer yandan, Hizbullah’tan Kavuk'un ölümüne ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Nebil Kavuk kimdir?

Nebil Kavuk, 1964 senesinde doğdu. Lübnan'ın güneyinde yer alan Nebatiye şehrinde dünyaya gelen Kavuk, 1982-1992 döneminde İran'ın Kum şehrinde dini eğitim aldı. 

Kavuk, Hizbullah içinde önemli görevlerde bulunmuş olup, bir dönem Hizbullah'ın güney bölge sorumlusu olarak görev yaptı. Söz konusu ismin son olarak da Hizbullah’ın Önleyici Güvenlik Birimi komutanı olarak faaliyet gösterdiği ifade ediliyor. 

Kavuk’un ölümü, bölgedeki gerilimi artırırken, İsrail ordusunun Hizbullah’a karşı düzenlediği operasyonlar devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa