Kızılay’ın kan bağış kampanyasına ünlü oyunculardan destek

Türk Kızılay’ın başlattığı “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyası, ünlü oyunculardan da destek gördü.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 14:28
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 14:37
Kızılay’ın kan bağış kampanyasına ünlü oyunculardan destek
DHA
Kaynak DHA

Ünlü isimlerden Türk Kızılay’a kan bağışı desteği

Türk Kızılay’ın “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyasına destek veren ünlü isimler, kan bağışının önemine dikkat çekmek için bir araya geldi. Açelya Akkoyun, Burak Sergen, Hakan Yılmaz ve Sevcan Yaşar gibi tanınmış oyuncular, kan bağışı yaparak kampanyaya katkıda bulundu.

Açelya Akkoyun

Türk Kızılay’ın kan bağışı hedefleri

Türk Kızılay, Türkiye genelinde 18 Bölge Kan Merkezi, 69 Kan Bağış Merkezi ve 300’den fazla mobil ve sabit ekiple kan bağışı çalışmalarını sürdürüyor. Kurum, her gün yaklaşık 1.200 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için çalışıyor ve tüm kan gruplarında yeterli stok seviyesini korumayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, günlük hedef olan 9.000 ünite kan bağışına ulaşmak için yoğun çaba sarf ediliyor.

Burak Sergen

Ünlüler kan bağışına dikkat çekiyor

Kan bağışının hayat kurtarıcı etkisine vurgu yapan ünlü isimler, Kızılay Kan Merkezi’nde kan vererek bağış çağrısında bulundu. Açelya Akkoyun, Burak Sergen, Hakan Yılmaz ve diğer ünlü oyuncular, bir ünite kanın üç kişinin hayatını kurtardığına dikkat çekti. Ayrıca, 15 dakika içinde kan vererek hastalara umut olmanın ne kadar kolay olduğunu belirttiler.

Hakan Albayrak

Geçen yaz da kampanyaya destek verdiler

Bu yıl olduğu gibi geçen yaz da ünlü oyuncular Kızılay’ın kampanyasına destek verdi. Didem Balçın, Gülsim Ali, Murat Aygen, İlker Aksum ve diğer sanatçılar, yaz aylarında mevsimsel olarak azalan kan bağışına dikkat çekerek kan vermiş ve kampanyaya büyük katkı sağlamışlardı.

Hakan Yılmaz

Ulusal Kan Temini Projesi

Türk Kızılay, Ulusal Kan Temini Projesi kapsamında tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak kan bağışlarını topluyor. 18-65 yaş arası sağlıklı bireyler, en yakın Kızılay Kan Bağışı noktasına giderek form doldurup doktor kontrolünde kan bağışında bulunabiliyor. Erkekler 3 ayda bir, kadınlar ise 4 ayda bir kan bağışında bulunabiliyor.

Sadi Celil Cengiz

Sevcan Yaşar

Ufuk Özkan

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa