İran, Nasrallah’ın ölümünde ABD ve İsrail’i suçladı

İran, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümü ile ilgili terör örgütü İsrail ve büyük şeytan ABD’yi suçladı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 15:06
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 15:16
DHA
Kaynak DHA

İran, Hasan Nasrallah’ın öldürülmesi sonrası ABD ve İsrail’i suçladı

İran Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail tarafından düzenlenen saldırıda öldürülmesinin ardından taziye mesajı yayımlayarak İsrail ve ABD’yi suçladı. Bakanlık, ABD’yi İsrail’in suç ortağı olarak nitelendirerek sert açıklamalarda bulundu.

İran'dan ABD’ye suçlama

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Nasrallah’ın ölümüyle ilgili olarak İsrail’in “savaş suçu” işlediği belirtildi. Açıklamada, "İsrail’in işlediği bu savaş suçunu ve Lübnan’ın toprak bütünlüğüne yönelik ihlali kınıyoruz. Aynı zamanda İsrail’in bu suçlarına destek veren ABD hükümetinin de suç ortağı olduğu gerçeğini vurguluyoruz” denildi. ABD’nin, İsrail'in işlediği suçlar ve terörist faaliyetlerden doğrudan sorumlu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu terör eyleminin sonuçları, suçlu Siyonist rejimi ve onun destekçisi olan ABD’yi hedef alacaktır” ifadeleri kullanıldı.

‘Kudüs’ün özgürlüğü kesintiye uğramayacak’

İran Dışişleri Bakanlığı, Nasrallah’ın şehadetinin Filistin ve Lübnan’daki direnişi durduramayacağını belirtti. Açıklamada, “Hasan Nasrallah’tan İsmail Haniye’ye kadar Kudüs’ün özgürlüğü için mücadele eden liderlerin ölümü, direniş hareketini zayıflatmayacaktır. Müslüman ülkeler ve halklar, işgalci teröristlere karşı onur, direniş ve mücadele yoluna güç ve kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Kudüs’ün özgürlüğü mücadelesi sürecek

Bakanlık açıklamasında, bölgedeki İslami direnişin liderlerinin şehit edilmesine rağmen, bu direnişin sona ermeyeceği vurgulandı. İran, özellikle Batı Asya’daki Müslüman ülkelerin, Kudüs’ün özgürlüğü için terörist işgalcilere karşı mücadeleyi sürdüreceğini ifade etti.

Hasan Nasrallah’ın ölümü, bölgede büyük bir yankı uyandırmış ve özellikle Lübnan ile İran’da geniş çaplı tepkilere neden olmuştu. İran, Nasrallah’ın ölümünün ardından beş günlük yas ilan etmiş ve İsrail’e yönelik suçlamalarını arttırmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa