Ameliyatsız 'tüp mide' tedavisi ile 10 günde 6 kilo verdi

Hemşire Mine Ayçetin (42), ameliyatsız tüp mide işlemiyle 10 günde 6 kilo verirken 1 yılda 20 kilo zayıflamayı hedefliyor.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 15:25
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 15:51
Ameliyatsız 'tüp mide' tedavisi ile 10 günde 6 kilo verdi
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan 42 yaşındaki Mine Ayçetin, ameliyatsız tüp mide işlemi sayesinde 10 günde 6 kilo vermeyi başardı. Ayçetin, bu yenilikçi tedavi yöntemiyle bir yıl içinde 20 kilo vermeyi hedefliyor.

Ayçetin, doğum sonrası aldığı kiloları vermekte zorlandığını ve bu sürede çeşitli diyetler ve egzersizler denediğini belirtti. 

Ancak, bu yöntemler yeterli olmayınca obeziteye bağlı diyabet ve tansiyon gibi sağlık sorunları yaşamaya başladı. Bunun üzerine Hacettepe Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Şimşek’e başvurdu. 

Dr. Şimşek, ABD’de Harvard Üniversitesi'nde eğitim aldıktan sonra Türkiye’de bu yöntemle kilo verme işlemleri gerçekleştiren uzmanlardan biri olarak, Mine Ayçetin’e ameliyatsız tüp mide işlemi önerdi. Bu yöntemle Ayçetin, endoskopi ile mideye ulaşılıp midenin küçültülmesi işlemi sayesinde başarılı sonuçlar elde etti.

Ameliyatsız yöntemle kalıcı kilo verme

Doç. Dr. Cem Şimşek, bu ameliyatsız tüp mide yönteminin Hacettepe Üniversitesi’nde ilk defa uygulandığını vurguladı. 

Şimşek, “Bu işlem endoskopi yoluyla ağızdan mideye ulaşılarak, midenin bir kısmının içten dikişlerle küçültülmesini sağlıyor. Yaklaşık 1 saat süren bu işlem sayesinde, hastalar kalıcı kilo kaybı yaşıyor ve iyileşme süreçleri çok hızlı oluyor. Aynı gün içinde taburcu olup, birkaç gün içinde işlerine dönebiliyorlar.” dedi. 

Uygulamanın vücutta herhangi bir kesi olmadan gerçekleştirildiği için cerrahi operasyonlardan daha az risk taşıdığını da vurgulayan Şimşek, hastaların ikinci haftadan itibaren normal diyetlerine dönebildiklerini ekledi.

Sağlık turizmine katkı 

Dr. Şimşek, bu yöntemin özellikle diyet ve egzersizle kalıcı kilo veremeyen obez hastalar için önemli bir seçenek olduğunu belirtti. 

Cerrahi yöntemlerin bazı hastalar için korkutucu olabileceğini söyleyen Şimşek, bu ameliyatsız yöntemin daha güvenli ve hızlı bir alternatif sunduğunu ifade etti. 

Amerika’da yaygın olarak kullanılan bu cihazlarla yapılan işlemin, Türkiye’de de büyük bir ilgiyle karşılandığını söyleyen Şimşek, bu yöntemin sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Ayçetin: "Hedefim 20 kilo vermek"

Tedavinin ardından sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyleyen Mine Ayçetin, “İşlem sonrasında hızla toparlandım, sadece ilk gün biraz ağrım oldu. 10 gün içinde 6 kilo verdim ve bu sürecin devam etmesini bekliyorum. Bir yıl içinde yaklaşık 20 kilo vermeyi hedefliyorum.” dedi. Ayçetin, ameliyatsız bir yöntemle bu denli hızlı ve etkili sonuç almanın kendisini çok memnun ettiğini belirtti.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa