Avustralya'da binlerce kişi Gazze ve Lübnan için ayakta!

Avustralya'nın birçok şehrinde İsrail tarafından Gazze ve Lübnan'a yönelik düzenlenen saldırılar protesto ediliyor.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 15:32
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 16:07
Avustralya'da binlerce kişi Gazze ve Lübnan için ayakta!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail'in Gazze'deki katliamları yetmezmiş gibi bir de Lübnan'ı hedef alarak sivillerin ölümüne neden olması dünya genelinde tepki çekmeye devam ediyor. Son olarak Avustralya'nın birçok şehrinde binlerce insan, İsrail'in Gazze ve Lübnan'da yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek amacıyla sokaklara çıktı.

ABC News tarafından yayımlanan habere göre, "Gazze için Ulusal Eylem Günü" dahilinde düzenlenen gösterilere katılan protestocular, Filistin bayrakları taşıyarak İsrail'in hem Gazze'deki hem de Lübnan'daki askeri operasyonlarına karşı tepkilerini dile getirdi.

"İsrail'in saldırılarına karşı daha aktif bir tutum" çağrısı yaptılar

Avustralya Yeşiller Partisi mensuplarının ve bağımsız siyasetçilerin, gösterilere katıldıkları görüldü. Söz konusu kişiler; İngiliz Milletler Topluluğu'nu, İsrail'in Gazze ve Lübnan'da sürdürdüğü saldırılara karşı daha aktif bir tutum almaya çağırdı.

Konuşmacılar, uluslararası toplumun Filistin halkına destek vermesi gerektiğini vurgularken, İsrail'in askeri operasyonlarının sona ermesi için diplomatik girişimlerin başlatılmasını talep ettiler.

Sydney şehrindeki belediye binası önünde toplanan büyük bir kalabalık, İsrail'e karşı sloganlar atarak Filistin ve Lübnan'a destek oldular. Barış çağrısında bulunan göstericiler, Gazze ve Lübnan halkına yapılan saldırıların bir an önce durdurulmasını istediler.

Avustralya genelinde gerçekleşen bu protestolar, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki katliamlarına ve askeri operasyonlarına karşı küresel çapta artan tepkilerin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa