Hasta öldü, yakınları hastane personeline saldırdı!

Diyarbakır’da bir hasta 8 aydır yoğun bakım ünitesinde tutuluyordu. Hasta öldü, yakınları ise hastane personeline saldırdı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 15:43
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 15:52
Hasta öldü, yakınları hastane personeline saldırdı!
DHA
Kaynak DHA

Diyarbakır’da hastanede şiddet: ölüm haberini alan yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bir hastanın ölüm haberini alan yakınları, hastane personeline saldırdı. Olayda 2 sağlık çalışanı, bir temizlik görevlisi ve bir güvenlik personeli darp edilerek yaralandı. Şikayet üzerine olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yoğun bakımda ölüm sonrası saldırı

Olay, Dicle Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi'nde sabah saatlerinde gerçekleşti. Kalp krizi geçiren ve 8 aydır yoğun bakımda tedavi gören 31 yaşındaki Faruk U.’nun hayatını kaybettiği haberini alan yakınları, sinir krizi geçirerek sağlık çalışanlarına saldırdı. Sağlık görevlileri M.Ç. ve S.T., temizlik görevlisi F.K. ile müdahaleye gelen güvenlik görevlisi B.D., saldırı sırasında darp edildi.

Hastane personeli darp raporu aldı

Olay sırasında yoğun bakım ünitesinde hasar meydana gelirken, saldırıya uğrayan personelin vücutlarında morluklar oluştu. Darp raporu alan hastane çalışanları, saldırıyı gerçekleştiren hasta yakınlarından şikayetçi oldu. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Sendikadan kınama

Genç Sağlık Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Böçkün, yaşanan şiddet olayını kınadı. Böçkün, “Dicle Üniversitesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde hastanın vefatının ardından çalışanlarımıza saldırı düzenlenmiştir. Sağlık çalışanlarımız, temizlik personelimiz ve güvenlik görevlilerimiz darp edilmiştir. Şiddete maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu tür şiddet olaylarının sona ermesi için yetkilileri daha caydırıcı cezai işlemler almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa