Lübnan Başbakanı dikkat çeken veriyi paylaştı! 1 milyonu bulabilir...

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in saldırıları sonucu yerinden edilen kişilerin sayısının bir milyona ulaşabileceğini dile getirdi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 15:56
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 16:38
Lübnan Başbakanı dikkat çeken veriyi paylaştı! 1 milyonu bulabilir...
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in süregelen saldırıları sebebiyle ülkede yerinden edilen kişi sayısının bir milyona yaklaştığını belirterek, Lübnan tarihinin en büyük göç dalgasının gerçekleştiğini dile getirdi.

Başkent Beyrut'ta basın toplantısı gerçekleştiren Mikati, Lübnan'ın BMGK'nın (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) 1701 sayılı kararına bağlı kaldığını vurguladı. Mikati, Lübnan ordusunun da bu kararın hayata geçirilmesine hazır olduğunu ve söz konusu dönemde ülkeye gelen yardımların hızlı bir şekilde yerine ulaşması amacıyla gerekli faaliyetleri başlattıklarını belirtti.

118.000 kişi 778 sığınma merkezine yerleştirildi

Mikati, İsrail'in yoğun hava saldırıları sebebiyle ülke içinde yerinden edilen kişilerle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. İsrail tarafından düzenlenen saldırılar neticesinde yerinden edilen 118.000 kişinin 778 sığınma merkezine yerleştirildiğini ifade eden Mikati, yerinden edilen kişilerin gerçek sayısının bundan çok daha fazla olduğunu ve söz konusu sayının bir milyona ulaşmasının mümkün olduğunu dile getirdi.

Mikati, İsrail tarafından gerçekleştirilen yoğun bombardıman sebebiyle Lübnan'ın güney şehirlerinin yanı sıra Bekaa bölgesi ve Beyrut'un Dahiye bölgesinden kısa bir süre içinde ani göç yaşandığını ve bunun da önemli bir baskı yarattığını kaydetti. 

Ülkede göç edenlerin sayısının bir milyona çıkabileceğini belirten Mikati, bunu "Lübnan tarihinde yaşanan en büyük iç göç dalgası" olarak nitelendirdi. Mikati, kısa bir sürede yaşadıkları bölgelerden farklı yerlere göç etmek zorunda kalan bir milyon kişinin bulunduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa