Van'da 21 yaşındaki üniversiteli Rojin'den haber yok

Van’daki kaldığı yurttan önceki gün ayrılan ve o andan sonra haber alınamayan üniversiteli Rojin’i arama çalışmaları sürüyor.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 16:11
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 16:16
Van'da 21 yaşındaki üniversiteli Rojin'den haber yok
DHA
Kaynak DHA

Van’da kaybolan üniversite öğrencisi için arama çalışmaları sürüyor

Van'da, kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş (21) için arama çalışmaları devam ediyor. Arama ekipleri, öğrencinin cep telefonu ve kulaklığı Van Gölü sahilinde bulduktan sonra çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırdı.

Yurt dışına çıktıktan sonra kayboldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı. Kabaiş, gece geri dönmeyince ve arkadaşları ona telefonla ulaşamayınca, durum polise bildirildi. Arkadaşlarının ifadesine göre, Kabaiş'in Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, ancak birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının bu teklifi kabul etmediği öğrenildi.

Cep telefonu ve kulaklık bulundu

Rojin Kabaiş’in arkadaşları, polisin başlattığı çalışmalara destek olmak amacıyla Van Gölü sahilinde arama yaptı. Yapılan aramalarda kayıp öğrenciye ait olduğu düşünülen cep telefonu ve kulaklık bulundu. Bunun üzerine polis dalgıç, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve itfaiye ekipleri, gölde tekne ve botlarla arama çalışmalarını başlattı.

Aile de çalışmalara katıldı

Arama çalışmalarının sürdüğü Van Gölü sahiline güvenlik şeridi çekildi. Rojin Kabaiş'in ailesi de olay yerine gelerek arama çalışmalarını takip etti. Arama faaliyetleri sürerken, Kabaiş’in kaybolmadan sadece 3 gün önce üniversiteye başladığı belirtildi.

Arama çalışmaları tüm ekiplerin katılımıyla yoğun bir şekilde devam ediyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa