İsrail, Lübnan'ı da kan gölüne çeviriyor! 14 sağlık çalışanı öldü

Gazze'den sonra Lübnan'da da durmayan İsrail, son iki gün içerisinde gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 14 sağlık çalışanının ölmesine neden oldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 17:02
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 17:20
İsrail, Lübnan'ı da kan gölüne çeviriyor! 14 sağlık çalışanı öldü
AA
Kaynak AA

İsrail, Lübnan'a yönelik hava saldırılarını aralıksız sürdürüyor. Gazze'de kadın çocuk demeden insanları katleden İsrail, şimdi de Lübnan'ı kan gölüne çeviriyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından söz konusu saldırılara dair yapılan son açıklama dikkat çekti. Açıklamada, İsrail'in son 48 saat içinde peş peşe gerçekleştirdiği hava saldırılarında 14 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, özellikle son günlerde İsrail ordusu tarafından Lübnan'ın güney ve doğu bölgelerinde sağlık çalışanları ile sağlık merkezlerine yönelik saldırıların yoğunlaştırıldığı ifade edildi. Bu saldırılar sonucunda ciddi kayıplar yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, dün akşam saatlerinde Baalbek şehrinde bulunan Murtada Hastanesine düzenlenen hava saldırısı sonucunda büyük bir hasar meydana geldiği ve söz konusu hastanenin geçici olarak hizmet dışı kaldığı bildirildi. Ayrıca, bu sabah güneyde bulunan bazı sağlık merkezlerinin de İsrail'in hava saldırılarına hedef olduğu kaydedildi.

Uluslararası topluma çağrıda bulunuldu

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in durmadan düzenlediği hava saldırıları neticesinde son iki gün içinde 14 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğine vurgu yaptı. Açıklamada, uluslararası topluma çağrıda bulunularak, savaşla ilgisi olmayan sağlık çalışanlarının öldüğü bu saldırılara karşı harekete geçilmesi istendi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, sağlık personeline yönelik saldırıların, savaş hukukuna aykırı olduğunu ve bir an önce durdurulması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa