Fiyatlar düşecek mi? Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması

Karabük'te yapılan bir programa katılan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Enflasyonun düşmesi, fiyatların düşeceği anlamına gelmez." dedi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 19:45
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 20:21
Fiyatlar düşecek mi? Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması
Hakan Öksüz Editör

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye Buluşmaları" programı çerçevesinde Karabük'ü ziyaret etti. 

"Adil refah artışı" vurgusu

Bakan Şimşek, Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katılarak sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi. 

Burada Orta Vadeli Program hakkında bilgiler veren Bakan Şimşek, programın ana hedefinin milletin refahını artırmak olduğunu vurguladı. Şimşek, büyümenin yanı sıra refah artışının da adil bir şekilde dağıtılması gerektiğini vurguladı.

Fiyat İstikrarı ve enflasyon

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürdürülebilir yüksek büyüme ve daha adil gelir dağılımının programın özü olduğunu ifade etti. Fiyat istikrarının sağlanmasının önemine değinen Bakan Şimşek, bunun enflasyonun düşük tek haneli seviyelere çekilmesi demek olduğunu söyledi. 

Tarihsel veriler üzerinden örnekler verdi

Kısa dönem tarihine değinen Bakan Şimşek, 1990'lı yıllarda enflasyonun ortalama yüzde 70 civarında olduğunu, reel büyümenin ise yıllık ortalama yüzde 3 civarında gerçekleştiğini belirtti. Şimşek, 2000'li yılların başında ise AK Parti hükümeti döneminde ortalama büyümenin yüzde 5,7’ye çıktığını ve bu sürede enflasyonun ortalama yüzde 72'den 9,3'e düştüğünü aktardı.

"Enflasyonun düşmesi, fiyatların düşeceği anlamına gelmez"

Baan Şimşek, enflasyon hedeflerini şöyle anlattı:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa