Fırat Kalkanı'nda 2 terörist etkisiz

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Fırat Kalkanı bölgesinde operasyon düzenleyen TSK, 2 teröristi etkisiz hale getirdi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 21:49
GÜNCELLEME
29 Eylül 2024 22:18
Fırat Kalkanı'nda 2 terörist etkisiz
Hakan Öksüz Editör

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde düzenlenen operasyonda iki PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 

Bakanlık, terörle mücadeledeki kararlılığın sürdüğünü belirterek, "Mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı.

Tuğamiral Zeki Aktürk açıklamıştı

Milli Savunma Bakanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi. 

Aktürk, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda, son bir haftada 36 olmak üzere, 1 Ocak'tan bu yana toplamda 2 bin 49 teröristi etkisiz hale getirmiştir." dedi. 

Başkale ve Habur'da iki terörist teslim oldu

Bu hafta terör örgütü PKK'dan kaçan iki teröristin Başkale ve Habur'daki hudut karakollarına teslim olduğunu belirten Aktürk, "Terörle mücadelemiz, tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla sürecektir." ifadelerini kullandı.

Hudut güvenliği sıkı denetim altında

Hudut güvenliği hakkında da açıklamalarda bulunan Aktürk, son bir hafta içerisinde 5'i terör örgütü mensubu olmak üzere toplam 398 kişinin yakalandığını açıkladı. 

1 Ocak'tan bu yana yasa dışı yollardan sınır geçmeye çalışırken yakalanan kişi sayısının 10 bin 876'ya ulaştığını belirten Tuğamiral Aktürk, sadece son bir haftada 1716 kişinin sınırdan geçişinin engellendiğini kaydetti. 

Bu yıl sınırdan geçişi engellenen toplam kişi sayısının ise 78 bin 705'e yükseldiğini vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa