Papa'dan İsrail'e tepki: Ahlaka aykırı

Papa Franciscus, İsrail'in saldırılarını kınadı. "Bunlar ahlaka aykırı eylemlerdir." diyen Papa, Gazze'deki cemaat ile temas halinde olduklarını söyledi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
29 Eylül 2024 23:33
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 00:08
Papa'dan İsrail'e tepki: Ahlaka aykırı
Hakan Öksüz Editör

Lüksemburg ve Belçika'yı kapsayan 4 günlük gezisini tamamlamasının ardından Vatikan'a dönen Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Papa, hem Ortadoğu'daki gerginlikler hem de Katolik Kilisesi'nde yaşanan istismar vakalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Orantısız bir durum var"

Bir gazetecinin, Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a yönelik suikast planlarına dair haberleri ve İsrail'in Lübnan ile Gazze'deki faaliyetlerini hatırlatması üzerine konuşan Papa Franciscus, "Orantısız bir durum olduğunda, ahlakın ötesine geçen baskıcı bir eğilim belirginleşir. Bir ülke, gücüyle bu tür eylemleri gerçekleştiriyorsa, bunlar ahlaka aykırıdır." dedi.

"Gazze'deki Katolik cemaati ile sürekli temas halindeyiz"

Papa, savaş ortamında bile korunması gereken ahlaki kuralların olduğuna vurgu yaptı. Gazze'deki Katolik cemaatiyle günlük temas halinde olduklarını kaydeden Franciscus, bölgedeki zulmün cemaat tarafından kendisine anlatıldığını ifade etti.

Belçika'daki istismar mağdurlarıyla görüştü

Papa Franciscus, Belçika'da gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Katolik Kilisesi'nde istismara uğrayan mağdurlarla da bir araya geldi. 

Bu konuyu bir görev olarak gördüğünü dile getiren Papa, "İstismara uğrayan insanlara bakmalıyız ve istismarcıları cezalandırmalıyız. Bu bir psikiyatrik hastalıktır ve bu nedenle onlara tedavi sunmalı ve onları izlemeliyiz." dedi. 

"Gerçek utanç, bu suçların üstünü örtmektir"

Belçikalı piskoposlara bu tür vakaların üstünü örtmekten korkmamaları gerektiğini de belirten Franciscus, "Gerçek utanç, bu suçların üstünü örtmektir." ifadesini kullandı.

Vatikan bünyesinde birim kuruldu

Papa, istismar hadiselerine yönelik Vatikan bünyesinde oluşturulan bir birimin faaliyetlerine devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa