Almanya ile sığınmacı anlaşması mı yapıldı? DMM'den açıklama

Almanya ile sığınmacı anlaşması yapıldığı, 200 sığınmacının Türkiye'ye yollandığı iddiası hakkında DMM'den açıklama geldi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 00:58
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 01:27
Almanya ile sığınmacı anlaşması mı yapıldı? DMM'den açıklama
Hakan Öksüz Editör

Sosyal medyada yayılan "Almanya ile Türkiye arasında sığınmacı anlaşması yapıldığı ve 200 sığınmacının Türkiye'ye gönderildiği" iddiaları asılsız çıktı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

"Manipülatif bir kampanya"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Son günlerde Alman basınında, Almanya ile Türkiye arasında yasal ikamet izni olmayan 13 bin 500 Türk vatandaşının Türkiye'ye gönderileceğine dair yanlış bilgiler yer almıştır. Bu iddialar Dışişleri Bakanlığımız ve Merkezimiz tarafından yalanlanmıştır. Söz konusu haberlerde sığınmacıların Türkiye'ye gönderilmesine dair bir ifade bulunmamasına rağmen, bazı gruplar bu durumu çarpıtarak, yabancı sığınmacıların Türkiye'ye gönderileceği yönünde manipülatif bir kampanya başlatmıştır." denildi.

Üçüncü ülke vatandaşlarının iadesi gündemde değil

Açıklamada, üçüncü ülke vatandaşlarının (Suriye, Afganistan vb.) toplu ya da bireysel olarak Türkiye'ye iadesinin hiçbir şekilde söz konusu olmadığı, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığı net bir şekilde ifade edildi.

FETÖ propagandası

Sosyal medyada dolaşıma sokulan "200 sığınmacı Türkiye'ye gönderildi" iddiasını desteklemek amacıyla paylaşılan videoların ise FETÖ bağlantılı hesaplar tarafından düzenlenip yayımlandığı tespit edildi. 

Görüntülerin Frankfurt-Hahn Havalimanı'nda çekildiği ve söz konusu havayolu şirketinin Almanya'dan Türkiye'ye son dönemde herhangi bir uçuş gerçekleştirmediği de belirtildi.

"Türk vatandaşları, ferdi olarak kabul ediliyor"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa