İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu... İşte son tahminler...

İstanbul'da gece saatlerinde yağış başladı. Kent genelinde etkili olmaya başlayan yağışla birlikte gökyüzü şimşeklerle aydınlandı.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 05:20
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 05:20
İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu... İşte son tahminler...
AY
Arif Yücel Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından İstanbul’da gece saatlerinde sağanak yağış etkili olmaya başladı. Yağmurun başlamasıyla birlikte gökyüzünde çakan şimşekler geceyi aydınlattı.

İstanbul genelinde etkisini gösteren yağış, gece boyunca devam ederken, Meteoroloji başta İstanbul olmak üzere birçok il için sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Şehirde yağışın etkisi sürüyor ve geceyi aydınlatan şimşekler görsel bir şölen sunuyor.

Meteorolojiden son tahminler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Kırklareli, İzmir, Rize, Erzurum, Bingöl ve Hakkari çevreleri, Tekirdağ'ın doğusu, Artvin’in iç ve kıyı kesimleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta'nın doğusu ve Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; Marmara’nın Doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimleri ile Batı Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta'nın doğusu ve Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Marmara’nın Doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimleri ile Batı Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa