Marmara'nın batısı için kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara'nın batısında kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İşte haberin detayları...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 05:50
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 05:50
Marmara'nın batısı için kuvvetli yağış uyarısı!
AY
Arif Yücel Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Marmara Bölgesi’nin batısı için yaptığı kuvvetli yağış uyarısının ardından, Kırklareli ve Tekirdağ'da sağanak yağış etkili oldu.

Tekirdağ'da Sokaklar Su Altında Kaldı

Tekirdağ’da gece saatlerinden itibaren şiddetli yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, bazı sokakların su altında kalmasına neden olurken, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Araçlarını kontrol etmekte zorlanan sürücüler, ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar ise yağmurdan korunmak için duraklara ve kapalı alanlara sığındı. Yetkililer, yağışın gece boyunca yer yer etkili olacağını belirtti.

Kırklareli’de de Hayatı Aksattı

Kırklareli’de de yoğun yağış, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar kendilerini yağmurdan korumak için kapalı alanlara kaçarken, şehrin bazı sokakları suyla kaplandı. Her iki ilde de yağışların gün boyu süreceği tahmin ediliyor.

Bölge için son tahminler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Kırklareli, İzmir, Rize, Erzurum, Bingöl ve Hakkari çevreleri, Tekirdağ'ın doğusu, Artvin’in iç ve kıyı kesimleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta'nın doğusu ve Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; Marmara’nın Doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimleri ile Batı Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa