İsrail, 2006'dan bu yana ilk kez Dahiye dışında bir noktayı vurdu

İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut’un Kola Mahallesi'nde bir binaya hava saldırısı düzenledi. 2006'dan beri İlk kez Dahiye dışında bir yere saldırdı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 06:30
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 06:40
İsrail, 2006'dan bu yana ilk kez Dahiye dışında bir noktayı vurdu
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un Kola Mahallesi’ndeki bir binaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, çok katlı bir binadaki bir dairenin hedef alındığı görüldü.

Bu saldırı, Hizbullah’ın etkili olduğu Dahiye Mahallesi dışındaki bir bölgeye 2006’dan beri düzenlenen ilk hava saldırısı olarak dikkat çekti.

Yerel medyada, saldırının hedefinin Sünni bir grup olan Cemaati İslami'nin bir mensubu olduğuna dair iddialar yer aldı. Ancak, saldırıyla ilgili ne Lübnan makamlarından ne de İsrail'den resmi bir açıklama yapılmadı.

Suriye-Lübnan arasındaki sınır kapısına saldırı

İsrail ordusu, Suriye ile Lübnan arasındaki Cdeydit Yabus Sınır Kapısı'na hava saldırısı düzenledi. Yerel kaynaklara göre, İsrail savaş uçakları, Suriye’nin başkenti Şam’ın güneyinde yer alan bu sınır kapısını hedef aldı.

Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi ve olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Hedef alınan Cdeydit Yabus Sınır Kapısı, Lübnan’ın kuzeydoğusunu Suriye’nin başkenti Şam’a bağlıyor.

Lübnan'da aram kurtarma çalışmaları devam ediyor

İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyinde bulunan Sayda kentine bağlı Ayn ed-Delb beldesine gerçekleştirdiği hava saldırısında onlarca kişi yaşamını yitirdi. Saldırının ardından bölgede enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Enkaz Altında Kalanlar İçin Umutlu Bekleyiş

Saldırının gerçekleştiği Ayn ed-Delb beldesinde enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu bildiriliyor. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu ölü ve yaralıların çıkarılabilmesi için arama kurtarma ekipleri yoğun bir çaba gösteriyor. Gece saatlerinde devam eden çalışmalarda, ekipler enkaz altındaki kişilere ulaşmaya çalışıyor.

36 Ölü, 57 Yaralı

İsrail’in akşam saatlerinde Ayn ed-Delb bölgesine düzenlediği saldırı sonucunda resmi rakamlara göre 36 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi ise yaralandı. Olay yerinde yaralılara müdahale eden sağlık ekipleri, enkazdan çıkarılabilenlere ilk yardım sağlarken, kayıpların artabileceğinden endişe ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa