Hizbullah'tan yeni genel sekreter açıklaması...

Hizbullah'tan yeni genel sekreter seçildiğine ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi. İddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 07:30
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 07:30
Hizbullah'tan yeni genel sekreter açıklaması...
AY
Arif Yücel Editör

Hizbullah, İsrail saldırısında yaşamını yitiren Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın yerine Haşim Safiyuddin’in getirildiğine dair çıkan haberleri yalanladı. Örgüt, bu tür haberlerin gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Resmi Açıklama Yapılmadıkça İtibar Edilmemesi Çağrısı

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Genel Sekreterimiz Hasan Nasrallah’ın şehadetinden sonra liderlik organizasyonuyla ilgili ortaya atılan haberler hiçbir şekilde doğru değildir. Hizbullah liderliğinden resmi bir açıklama gelmedikçe bu tür haberlere itibar edilmemesi gerekir.” denildi.

İsrail Saldırılarında 1174 Kişi Hayatını Kaybetti

Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalar, 8 Ekim 2023'ten bu yana devam ediyor. 23 Eylül’de İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyi, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, bu saldırılarda 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 1174 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah ve İsrail Arasındaki Karşılıklı Saldırılar

Hizbullah, lideri Nasrallah’ın Beyrut’a düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında büyük bir hasar bildirilmezken, saldırıların genellikle ordu üslerini hedef aldığı belirtiliyor. İsrail’in yoğun bombardımanı nedeniyle Lübnan içinde ve Suriye’ye yönelik büyük bir göç dalgası yaşanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa