Pentagon'dan Ortadoğu açıklaması!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ortadoğu'daki çatışmaların bölgeye yayılmaması konusunda "kararlı" olduklarını belirtti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 08:30
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 08:30
Pentagon'dan Ortadoğu açıklaması!
AA
Kaynak AA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ortadoğu'daki çatışmaların bölgeye yayılmaması için kararlı olduklarını açıkladı. Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder’ın yazılı açıklamasına göre, Savunma Bakanı Lloyd Austin hafta sonu boyunca ekibiyle birlikte Ortadoğu’daki gelişmeleri yakından izledi.

ABD'nin Odağı: Vatandaşların Güvenliği ve Caydırıcılık

Açıklamada, Austin ve Pentagon liderliğinin bölgedeki ABD vatandaşlarının güvenliğine, İsrail'in savunulmasına ve çatışmaların diplomatik yollarla azaltılmasına odaklandığı belirtildi. ABD'nin İran ve İran destekli grupların çatışmaları genişletme çabalarına karşı kararlılıkla hareket edeceği de vurgulandı.

Bölgedeki Askeri Güç ve Hava Savunması Güçlendiriliyor

ABD Savunma Bakanlığı, Ortadoğu'da önemli miktarda askeri yetenek bulundurmaya devam ettiğini ve bölgede güvenliği dinamik tutma amacıyla hava savunma kapasitesini artıracağını belirtti. Özellikle önümüzdeki günlerde ABD'nin savunma hava desteği kapasitesinin daha da güçlendirileceği açıklandı.

ABD Vatandaşlarına Uyarılar

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından, ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği Lübnan’daki vatandaşlarına kriz eylem planı oluşturmaları ve uzun süre yerlerinden ayrılmamaya hazırlıklı olmaları konusunda çağrı yaptı. Ayrıca ABD vatandaşlarının ailelerinin, bölgeye yönelik seyahat planlarını yeniden gözden geçirmeleri istendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa