Yeni yasama yılı ne zaman başlıyor?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yarın itibarıyla çalışmalarına tekrar başlayacak. Yeni anayasa çalışmaları bu dönemde ele alınacak.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 08:53
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 09:40
Yeni yasama yılı ne zaman başlıyor?
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

30 Temmuz'da tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Ekim itibarıyla kapılarını yeni yasama yılı için açacak.

28. Dönem 3. Yasama Yılı için mesaisinde gündemi belirleyecek konular kurulda tartışılacak. Meclis, 29 Temmuz'da verdiği tatilin ardından, 15 ve 16 Ağustos'ta iki olağanüstü toplantı yapmıştı.

1 Ekim'de önce TBMM Atatürk Anıtı'nda tören yapılacak. Ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında Genel Kurul toplanacak. TBMM’nin 28. Dönem üçüncü yasama yılı, Erdoğan’ın konuşmasıyla başlayacak.  Oturumun ardından tören alanında resepsiyon düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun süredir dile getirdiği yeni anayasa ve Meclis içtüzük değişikliği tartışmalarının Meclis ve siyaset gündeminin önemli konu başlıkları olması bekleniyor.

Can Atalay hakkında, hak ihlali ve milletvekilliğinin iadesi yolunu açan kararının Meclis tarafından uygulanması talebini gündemde yerini alacak. 

Diğer yandan TBMM'de birçok bakım ve onarım çalışması gerçekleştirildi. TBMM'de ziyaretçilerin girişi için yapılan Dikmen 2 No'lu kapı gelecek hafta itibarıyla hizmete açılacak. Ziyaretçiler artık bu kapıyı kullanacak.

TBMM'nin yeni yasama yılına geçmesinin ardından mecliste grupları olan partiler de haftalık toplantılarını gerçekleştirecek. 

Meclis'in iç kısmında ise; TBMM ana binanın zeminindeki mermerler ve Şeref Merdivenleri onarıldı ve cilalama işlemi yapıldı.  Tören Salonu'ndaki avizeler, ana binanın cephe ve çevre aydınlatmaları enerji tasarruflu led lambalarla değiştirildi.

TBMM'deki tüm ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin periyodik bakımları tamamlandı. Özellikle engelli asansörleri olmak üzere TBMM'deki tüm asansörlerin bakımları yapıldı.

Yasama faaliyetlerinin sorunsuz ilerlemesi için elektronik oylama-yoklama ve seslendirme sistemlerinin bakımları ve işlerlik testleri gerçekleştirildi.

Genel Kurul'da hızlı müdahale sağlamak amacıyla, Şeref Holü'ndeki ilk yardım merkezi ve 112 sağlık istasyonunun bakımları yapıldı. Başkanlık divanına acil durum butonu yerleştirildi. Acil durumlarda butona basıldığında, sağlık ekipleri 1 dakika içinde Genel Kurul'a ulaşabilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa