ABD'de "Helene" felaketi! Can kaybı 90'ı geçti

ABD'nin Florida eyaletini vuran Helene Kasırgası nedeniyle 90'dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 08:54
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 09:29
ABD'de ''Helene'' felaketi! Can kaybı 90'ı geçti
AA
Kaynak AA

ABD (Amerika Birleşik Devletleri), son günlerde Helene Kasırgası ile mücadele ediyor. ABD'nin güneydoğusundaki eyaletleri etkisi altına alan Helene Kasırgası'nın yol açtığı yıkım nedeniyle ölü sayısının 90'ın üzerine çıktığı bildirildi. Kategori 4 seviyesinde olan kasırga, Florida kıyılarına yaklaşık saatte 225 kilometre hızla ulaşarak bölgede büyük hasara neden oldu.

Kasırganın etkileri halen devam ederken yetkililer; Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia, Florida ve Virginia eyaletlerinde şiddetli rüzgar ve yoğun yağışlar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceğini belirtti.

CNN'in haberine göre, Kuzey Carolina'nın Buncombe bölgesinde yaklaşık 600 kişiden haber alınamadığı belirtilirken, eyalet genelinde 36 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. 

Kasırganın etkisini gösterdiği diğer eyaletlerde de arama ve kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın, kasırgadan zarar gören bölgeleri önümüzdeki günlerde ziyaret etmesi planlanıyor.

Ev ve iş yerlerinde elektrik kesintileri yaşandı

ABD Ulusal Kasırga Merkezi tarafından yaşanan felakete ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Helene Kasırgası'nın Florida'nın kuzeybatı kıyılarını saatte 225 kilometre hızla vurduğu ve hızlı bir şekilde Güney Carolina, Georgia, Tennessee ve Kuzey Carolina eyaletlerine yayıldığı bildirildi. Florida'da 1,2 milyon ev ve iş yeri, Georgia'da 1 milyon, Güney Carolina'da 1,3 milyon ve Kuzey Carolina'da 600 bin ev ve iş yerinde elektrik kesintileri yaşandı.

Hem Florida'da hem de Kuzey Carolina'da "afet durumu" ilan eden Biden, kasırgadan etkilenen insanlar için federal yardım sağlanması talimatını verdi. Kasırganın ardından bölgede kurtarma ve yeniden inşa çalışmaları hızla devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa