Pezeşkiyan'dan ABD ve Avrupa'ya Gazze tepkisi: Sözünüzü tutmadınız!

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, hem ABD'nin hem de Avrupa'nın Gazze'de ateşkes ilan edileceğine dair verdikleri sözü tutmadıklarını belirterek tepki gösterdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 09:10
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 10:32
Pezeşkiyan'dan ABD ve Avrupa'ya Gazze tepkisi: Sözünüzü tutmadınız!
AA
Kaynak AA

İsrail'in Gazze'deki katliamları devam ederken İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'dan ABD (Amerika Birleşik Devletleri) ve Avrupa liderlerine Gazze konusunda önemli bir tepki geldi. 

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan; ABD ve Avrupa liderlerinin, İran'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik suikasta misilleme yapmaması halinde Gazze'de ateşkes ilan edileceğine dair söz verdiklerini ancak bu sözlerin tutulmadığını ifade etti.  Pezeşkiyan, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamalarda, Batılı liderlerin verdikleri sözleri yerine getirmediklerini vurguladı.

"Siyonist rejim tarafından işlenen suçlar yanıtsız kalmayacak"

Pezeşkiyan, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail'in saldırgan tutumuna ve Batılı müttefiklerinin desteğine sert eleştirilerde bulundu.

"Siyonist rejim tarafından işlenen suçların kabul edilemez olduğunu ve bu suçların yanıtsız kalmayacağını" dile getiren Pezeşkiyan, İran'ın suikasta misilleme yapmaması karşılığında ateşkes sözü veren ABD ve Avrupa liderlerinin yalan söylediğini dile getirdi. Ayrıca, suçlulara hoşgörü göstermenin onları daha da cesaretlendireceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanının bu açıklamaları, ülkede geniş yankı uyandırdı ve gece saatlerinde İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi binası önünde toplanan bir grup, yetkililerden bu konuda açıklama talep etti.

31 Temmuz günü Tahran'da Hamas lideri İsmail Heniyye'ye yapılan suikastın ardından İran, İsrail'e misilleme yapma yönünde bir karar vermişti. O dönemde Gazze'deki saldırıların durdurulması karşılığında İran'ın bu misillemeden vazgeçeceği iddiaları gündeme gelmişti ancak İran yönetimi, İsrail'in cezalandırılmasına yönelik karar ile Gazze'deki ateşkes çabalarının ayrı konular olduğunu açıklamış, ateşkese zarar vermemeyi umduklarını belirtmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa