MİT, Lokman İsmail'i etkisizleştirdi

MİT, Irak'ın kuzeyinde nokta operasyon düzenleyerek PKK/KCK terör örgütünün sözde sorumlusu Lokman İsmail'i etkisizleştirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 09:57
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 10:59
MİT, Lokman İsmail'i etkisizleştirdi
AA
Kaynak AA

Irak'ın kuzeyinde nokta operasyon düzenleyen MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı), PKK/KCK bölücü terör örgütünün sözde Öz Savunma Birlikleri Sorumlusu olan Lokman İsmail'i etkisiz duruma getirdi.

MİT'ten nokta operasyon: PKK/KCK sorumlusu etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde üst düzey sorumlularından "Şiyar Muhtar" kod adlı Lokman İsmail'i, Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. İsmail, örgüt içerisinde yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösteriyordu.

30 yıllık terör faaliyetleri tespit edildi

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, MİT’in istihbarat çalışmaları sonucunda Suriye uyruklu Lokman İsmail’in Irak’ın kuzeyinde olduğu belirlendi. 30 yıldır PKK/KCK içerisinde aktif olarak görev yaptığı tespit edilen İsmail, MİT’in düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Türkiye'de birçok saldırının sorumlusuydu

İsmail’in, terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan’dan eğitim aldığı ve 1996-2004 yılları arasında Türkiye’de silahlı faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. 2004 yılında Zap bölgesine geçerek örgütün kamplarında eğitim gören İsmail, daha sonra terör saldırılarının planlayıcısı olarak görev aldı.

Şırnak ve Adana'daki saldırıların talimatını verdi

İstihbarat raporlarına göre, Lokman İsmail, "hendek olayları" olarak bilinen süreçte Şırnak'ta güvenlik güçlerine yönelik saldırıların organizasyonunda yer aldı. Ayrıca, 2019 yılında Adana'nın Seyhan ilçesinde iki araca yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırının talimatını veren kişi olarak da kayıtlara geçti.

MİT'in başarıları devam ediyor

Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor. Nokta atışı operasyonlarla örgütün üst düzey yöneticileri bir bir etkisiz hale getiriliyor. Lokman İsmail’in etkisiz hale getirilmesi de bu stratejinin önemli bir adımı olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa