Nepal felaketi yaşıyor! Sel ve heyelan 193 can aldı

Nepal'de günlerdir etkisini sürdüren sel ve heyelan felaketi nedeniyle 193 kişi hayatını kaybetti. İşte ayrıntılar...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 10:16
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 10:25
Nepal felaketi yaşıyor! Sel ve heyelan 193 can aldı
AA
Kaynak AA

Nepal'de günlerdir devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları, ülkeyi derinden etkiledi. Nepal polisinden yapılan resmi açıklamaya göre, ülke genelinde meydana gelen doğal afetlerde şu ana kadar 193 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bununla birlikte 31 kişinin hala kayıp olduğu ifade edilirken, 96 kişinin ise yaralandığı aktarıldı.

En fazla etkilenen bölgelerden biri de başkent oldu

Özellikle başkent Katmandu, aşırı yağışlardan en fazla etkilenen bölgelerden biri oldu. Şehrin güney kesimi büyük ölçüde sular altında kalırken, bu bölgede can kayıplarının önemli bir kısmının gerçekleştiği ifade edildi. Katmandu ve çevresinde kayıp olan kişilerin bulunması amacıyla arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Yetkililer, toprak kaymaları nedeniyle bazı ana yolların kullanılamaz hale geldiğini ve bu durumun kurtarma ekiplerinin çalışmalarını zorlaştırdığını belirtti. Araçların toprak kaymaları nedeniyle mahsur kaldığı ve bazı köylere ulaşımın kesildiği bildirildi.

Muson yağmurları, sel ve heyelan felaketlerini beraberinde getiriyor

Nepal'de her yıl haziran-eylül ayları arasında etkili olan muson yağmurları, özellikle dağlık bölgelerde toprak kaymalarına ve ciddi sel felaketlerine neden oluyor. Bu dönemde yaşanan yoğun yağışlar, hem can kayıplarına hem de büyük maddi hasarlara yol açıyor. 

Ülkede bu yıl da muson yağmurları nedeniyle meydana gelen doğal afetlerin boyutu oldukça büyük oldu. Arama kurtarma ekipleri, kayıpları bulmak ve daha fazla can kaybını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa