Mamak Belediyesi ve sendika arasındaki kriz kurula taşındı!

Mamak Belediyesi ve sendika arasındaki 'sözleşme' krizi halen çözülemedi. Belediye, konuyu Yüksek Hakem Kurulu’na taşıdı.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 10:33
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 11:29
Mamak Belediyesi ve sendika arasındaki kriz kurula taşındı!
Ecem Çetin Muhabir

Veli Gündüz Şahin'in başkanlık koltuğunda oturduğu Mamak Belediyesi ve HİZMET-İŞ sendikası arasında "toplu iş sözleşmesi" krizi henüz bir sonuca bağlanamadı.

HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında müzakerelerde anlaşma sağlanamadığını belirterek, grev kararı aldıklarını açıkladı. 

Mamak Belediyesi, 26 Ağustos 2024’te alınan grev oylaması kararının ardından 12 Eylül 2024 tarihinde sandık kurdu. Belediye, İŞKUR öncülüğünde gerçekleşen oylamada Mamak Belediyesi işçilerinin 388 evet oyuna karşı 625 hayır oyuyla greve hayır dediğini belirtti.

Sendikanın grev işçinin ise sözleşme istediği meseleye ilişkin Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'den bir çağrı geldi.  Şahin, sendikayı toplu iş sözleşmesini imzalamaya davet ettiğini söyledi. 

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in yaptığı çağrıda herhangi bir sonuç vermedi. 

Belediye, konuyu Yüksek Hakem Kurulu'na taşıdı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mamak Belediyesi, 31 Mart yerel seçimleri sonucunda belediyeyi yüklü bir borçla devraldıklarını ancak çalışanların maaşlarını düzenli bir şekilde ödemek konusundaki hassasiyetlerinden asla taviz vermeden, Mamaklılara en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti. 

Belediye, Hizmet-İş Sendikası'nın bu süreçte uzlaşma ve çözüm değil, siyasi hesaplarla işçilerin haklarını tehlikeye atmayı tercih ettiğini söyledi. 

Mamak Belediyesi, Yüksek Hakem Kurulu’na başvuru yapmanın işçilerin geçmişe yönelik haklarını güvence altına almak için kritik bir adım olduğunu ifade etti. 

Mamak Belediyesinden Yüksek Hakem Kurulu’na başvuru

Sendikanın bu sürece katılmadığını, işçilerin haklarını tehlikeye attığını belirten belediye, "Bu başvuruyu çalışanlarımızın haklarını güvence altına almak için müzakere sürecinin sonunda Mamak Belediyesi olarak biz yaptık." ifadelerini kullandı.

"İşçilerin kararına saygı gösterilmeli ve sendikanın sorumsuz tavrı sona ermelidir"

Belediyeden yapılan açıklama şu ifadeleri kullandı;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa