Ankara Büyükşehir'in okullara temizlik desteği: Engelleme mi var?

Ankara Büyükşehir Belediyesinin okullara başlattığı temizlik desteği başvurularının bazıları iptal edildi. Mansur Yavaş, okul müdürlerine çağrı yaptı.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 10:57
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 12:15
Ankara Büyükşehir'in okullara temizlik desteği: Engelleme mi var?
Ecem Çetin Muhabir

9 Haziran 2024 tarihi itibariyle 2024-2025 Eğitim ve Öğretim dönemi başladı. Milyonlarca öğrenci okul sıralarda yerini aldı. 

Öğrencilere, okullara verdiği desteklerle adından söz ettiren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) projelerini sürdürüyor.

Belediye, son olarak “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” sloganıyla yeni bir uygulama başlattı. Buna göre; Başkentteki ilkokul, ortaokul ve liselere temizlik malzemesi ve temizlik desteği sağlanmaya başlandı.

Hem temizlik malzemesi desteği hem de temizlik hizmeti verilen projenin ilk uygulamasında 22 okul eğitim ve öğrenciler için hazır hale getirildi. 203 personel 44 aracıyla 454 derslik temizlendi. 

Öğrencilerin hijyenik ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmesini amaçlayan Ankara Büyükşehir Belediyesinin yeni projesine 265 okul başvuruda bulundu. 

“Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla başvurumuzu iptal ediyoruz"

Ancak, başvurusunu gerçekleştiren okullardan 106 tanesi “Velilerin talebi üzerine başvurumuzu iptal ediyoruz”, “Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla başvurumuzu iptal ediyoruz”,“Okulda sınav var”, “Okulda tadilat var” gibi nedenlerle başvurularını iptal etti. 

Okul müdürlerine çağrı 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuya ilişkin açıklama yaparak müdürlere bir çağrı yaptı. 

Mansur Yavaş, ‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek’ projesi ile hijyen ve temizlik desteği talebinde bulunan okulların ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını ifade etti.  

Yavaş, ilk günden itibaren 10 bin 376 öğrencinin eğitim gördüğü 22 okulun hijyen ve temizlik desteğinin sağlandığını belirtti. 

ABB Başkanı, temizlik talebinde bulunan 265 okulun 106'sının çeşitli gerekçelerle talebini geri çektiğini söyledi. 

"Okul müdürleri evlatlarımızın temel ihtiyaçlarını göz ardı etmemeli"

Okul müdürlerine seslenen Mansur Yavaş, şunları söyledi; 

"Okul müdürlerimizden en önemli isteğimiz, evlatlarımızın temel ihtiyaçlarını göz ardı etmemeleridir. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa