MSB: 6 terörist etkisiz duruma getirildi

TSK, Irak'ın kuzeyinde yer alan Gara bölgesinde 4, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Fırat Kalkanı bölgesinde 2 olmak üzere 6 teröristi etkisizleştirdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 10:59
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 11:57
MSB: 6 terörist etkisiz duruma getirildi
DHA
Kaynak DHA

MSB: Gara ve Fırat Kalkanı bölgelerinde 6 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Gara bölgesinde 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

MSB'den yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak'ın kuzeyinde yer alan Gara bölgesinde tespit edilen 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Bu operasyonun, bölgedeki terör unsurlarına karşı sürdürülen yoğun istihbarat çalışmaları sonucunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Fırat Kalkanı bölgesinde 2 PKK/YPG'li terörist öldürüldü

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde de düzenlenen operasyonla, 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi. MSB, bu operasyonun bölgedeki güvenlik ve istikrarı sağlama çalışmalarının bir parçası olduğunu ifade etti.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terörle mücadele operasyonlarını en son terörist etkisiz hale getirilene kadar kararlılıkla sürdürecektir" ifadeleri yer aldı. Bakanlık, TSK'nın terör örgütlerine karşı mücadelesine kesintisiz devam edeceğini bir kez daha teyit etti.

Ateş destek vasıtaları ve SİHA’lar kullanıldı

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), sosyal medya platformu X'teki kurumsal hesabı @tcsavunma üzerinden Suriye ve Irak başta olmak üzere operasyonlara ve alınan neticelere ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Milli Savunma Bakanlığı, kahraman TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) düzenlediği operasyona dair bilgileri aktarırken, operasyonun hangi askeri vasıta ya da teçhizatla gerçekleştirildiğini belirtmiyor. Milli Savunma Bakanlığı, yazılı ifade yerine, operasyonda kullanılan askeri aracın ya da silah ve mühimmatın temsili görüntülerini paylaşıyor. Bölücü terör örgütü PKK mensubu 6 teröristin etkisiz hale getirildiğinin bildirildiği açıklamada "ateş destek vasıtaları"nın ateşlenmesi ve silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) hedefleri vurmasını içeren görüntülerin kullanıldığı görülüyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa