Trump'tan rakibi Harris'e hakaret! Yine "zihinsel engelli" dedi!

ABD'de Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Demokratların adayı Kamala Harris'e yönelik hakaretlerini sürdürerek "zihinsel engelli" ifadesini kullandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 11:04
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 11:15
Trump'tan rakibi Harris'e hakaret! Yine ''zihinsel engelli'' dedi!
AA
Kaynak AA

Eski ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat aday Kamala Harris'e yönelik sert ifadelerini sürdürüyor. Trump, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için düzenlediği kampanya mitinginde, rakibi Harris hakkında "zihinsel engelli" olduğu yönündeki sözlerini tekrar etti.

CNN'in haberine göre; Trump'ın bu tür aşağılayıcı ifadeleri, birçok Cumhuriyetçi tarafından eleştiriliyor ve bu söylemlerin kampanya stratejisi açısından zarar verici olabileceği düşünülüyor. 

Pensilvanya'da gerçekleştirdiği mitingde rakibi Kamala Harris'e yönelik bu ifadeleri kullanmaya devam eden Trump, konuşmasında şunları söyledi:

Trump'ın hakaretleri bazı destekçilerini rahatsız etti

Trump'ın bu sözleri bazı destekçileri arasında rahatsızlık yaratırken, Cumhuriyetçi Parti'deki önemli isimlerden biri olan Senatör Lindsey Graham da bu konuya ilişkin açıklama yaptı. 

CNN'de katıldığı bir programda Graham, Harris'in "zihinsel engelli" olmadığını ancak "aşırı liberal" görüşlere sahip olduğunu belirtti. Graham ayrıca, Trump'a ekonomi, sınır güvenliği, enflasyon ve dış politika gibi daha önemli konulara odaklanması gerektiği çağrısında bulundu.

Trump, bu söylemlerini daha önce Wisconsin'deki bir konuşmasında da dile getirmiş ve Kamala Harris'i "zihinsel engelli" olarak nitelendirmişti. Seçim kampanyasının sonlarına yaklaşılırken bu tür ifadeler, Trump'ın söylemlerinin merkezinde yer alıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa