Etimesgut Belediyesinin YKS kursu başladı!

Etimesgut Belediyesinin üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için hayata geçirdiği YKS kursları başladı.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 11:21
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 13:02
Etimesgut Belediyesinin YKS kursu başladı!
Ecem Çetin Muhabir

2024-2025 Eğitim ve Öğretim dönemi, 9 Eylül Pazartesi günü itibariyle başladı. 3 aylık yaz tatilini geride bırakan lise son sınıf öğrencilerini maratonlu bir yıl bekliyor. Milyonlarca öğrenci, hayalindeki üniversiteyi kazanabilmek için ter dökecek ve sınava hazırlanacak. 

Öğrencilere birçok konuda destek sunan Etimesgut Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin de yanında olacak. Belediye, 12. sınıf ve mezun öğrenciler için  ETİMGEM (Etimesgut Belediyesi Gençlik Merkezi) bünyesinde ücretsiz üniversite hazırlık kursları düzenliyor. 

Belediyenin kursları başladı. Kurs için 303 öğrenci başvuruda bulundu. Başvuruda bulunan öğrencilere seviye tespit sınavı yapıldı. 

27 Eylül Cuma günü için mezun öğrencilere, 28 Eylül Cumartesi günü ise 12. sınıf öğrencilere sınav yapıldı. Buna göre, seviye belirleme sınavında  başarılı olan öğrenciler ücretsiz olarak eğitim almaya başlayacak.

Öğrencileri, sınav öncesinde sıralarında Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun notu karşıladı. 

"Bu süreçte sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum"

Notta şu ifadeler yer aldı; 

ETİMGEM kurs merkezlerinin kuruluşundan itibaren her aşamasıyla yakından ilgilenen Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, sınav saatinde kurs merkezine giderek öğrencilerle bir araya geldi. Keyvan, gençlere başarılar dilerken, eğitim konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguladı. 

Keyvan, gençlerin en iyi şekilde eğitim alarak en iyi üniversitelere yerleşmesini hedeflediklerini söyledi. 

“Etimesgut Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliğini savunuyoruz"

Etimesgut Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliğini önemsediklerini söyleyen Ebru Keyvan, bu doğrultuda YKS hazırlık kursları sunarak tüm öğrencilere destek verdiklerini ifade etti. 

Seviye belirleme sınavlarının ardından başarılı olan ve kurslara katılma hakkı kazanan öğrencilere Haziran ayına kadar devam edecek olan derslerde, Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler gibi temel derslerde kapsamlı konu anlatımları yapılacak. Ayrıca, öğrencilerin eksik olduğu konular üzerinde durularak soru çözümleri ile destek sağlanacak. Kurs süreci boyunca öğrencilere Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) hizmeti de sunulacak, özellikle sınav kaygısı yaşayan öğrencilere profesyonel destek verilecek.

Ücretsiz servis imkanı

Bunun yanı sıra, Etimesgut Belediyesi, kursa kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere ücretsiz servis imkanı sunarak, ulaşım sorununu ortadan kaldırıyor. Bu hizmetle, öğrencilerin kurs merkezine daha rahat ulaşabilmeleri sağlanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa