Doğum oranlarını böyle artıracaklar! Yeni flört uygulaması başlatıldı

Japonya'da doğum oranlarını artırmak amacıyla yapay zeka destekli yeni bir flört uygulamasının başlatıldığı bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 11:45
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 12:02
Doğum oranlarını böyle artıracaklar! Yeni flört uygulaması başlatıldı
AA
Kaynak AA

Tokyo Metropol Valiliği, ülkedeki düşük doğum oranlarını artırmaya yönelik bir adım olarak, evlenmek isteyen kişiler için yapay zeka destekli yeni bir arkadaşlık ve flört uygulaması geliştirdi. Kyodo News'un haberine göre, Japonya'nın başkenti Tokyo'da bu yeni uygulama aracılığıyla evlilik amacı taşıyan bireylerin uygun eşlerle eşleştirilmesi hedefleniyor.

Bu uygulama, "Tokyo Enmusubi" adını taşıyor. Yapay zeka uygulaması, Tokyo'da yaşayan ya da söz konusu şehre sık sık gidip gelen 18 yaş üstü bireylerin kullanımına sunuldu. Uygulama, evlenmek isteyen kişilere, karşılıklı beklentilerine ve tercihlerine uygun partnerleri bulmaları için yardımcı olacak bir platform sağlıyor.

Kullanıcı güvenliği için birtakım resmi evraklar isteniyor

Kullanıcıların güvenliğini sağlamak amacıyla platforma kayıt sırasında kimlik, gelir belgesi ve bekar olduklarını kanıtlayan belgeler gibi resmi evraklar talep ediliyor. Bu belgelerin yanı sıra kullanıcıların uygulamaya kaydolurken verdikleri yanıtlar, yapay zeka tarafından analiz edilerek, bireylere en uygun eşleşmelerin yapılması sağlanıyor.

İnsanları evlilik konusunda cesaretlendirecek

Tokyo Metropol Valiliği yetkilileri, ülkede evlenmek isteyen ancak ilişkiye başlamakta zorlanan çok sayıda insan olduğunu belirterek, bu uygulamanın evlilik yolunda ilk adımı atmak isteyen bireyleri cesaretlendirmeyi amaçladığını ifade etti. Uygulama, hem yerel halktan hem de şehre gelen bireylerden yoğun ilgi görüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa