UNHCR, Lübnanlıların barınaklardaki halini paylaştı!

UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği), Lübnan’daki yerlerinden edilen sivillerin barınaklardaki görüntüleri paylaştı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 11:49
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 11:53
UNHCR, Lübnanlıların barınaklardaki halini paylaştı!
DHA
Kaynak DHA

Lübnan'da 24 saat içinde 105 kişi hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Suriye ofisi, Lübnan'daki sivillerin İsrail saldırıları sonucu sığındığı barınaklardan görüntüler paylaştı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarda 105 kişinin hayatını kaybettiğini ve 359 kişinin yaralandığını duyurdu.

70 binden fazla Lübnanlı yerinden edildi

UNHCR, bölgedeki gerilimin artması nedeniyle bu hafta 70 binden fazla Lübnanlının yerinden edildiğini ve bu kişilere sınır bölgelerinde barınaklar kurulduğunu açıkladı. Paylaşılan görüntülerde, sivillerin çadırlarda kaldığı ve yatak olarak kartonların kullanıldığı görüldü. BM'ye bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ise son bir haftada Lübnan’da 118 bin kişinin yerinden edildiğini belirtti.

211 bin kişi yerinden edildi

IOM verilerine göre, Ekim 2023’ten bu yana toplamda 211 bin kişi yerinden edildi. Açıklamada, bu yerinden edilmiş kişilerin %42'sinin Bent Jbeil, %17'sinin Sour, %14'ünün ise Marjaayoun’dan geldiği bildirildi. Geri kalan %27'lik kesimin ise Baalbek, Baabda, El Nabatieh, Saida, Hasbaya, Beyrut, El Hermel, Jezzine, Batı Bekaa, Zahle ve Chouf olmak üzere 11 farklı bölgeden olduğu belirtildi. Bu süreçte en fazla yerinden edilmiş kişiye ev sahipliği yapan ilçeler Beyrut, Chouf, Baabda, Saida ve Aley olarak kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa