Van'da kayıp üniversite öğrencisi Rojin'i arama çalışmaları sürüyor

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in bulunması amacıyla gerçekleştirilen arama çalışmaları aralıksız sürüyor.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 12:05
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 12:23
Van'da kayıp üniversite öğrencisi Rojin'i arama çalışmaları sürüyor
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Türkiye'de endişelendiren bir kayıp haberi daha geldi. Van'da Rojin Kabaiş adlı üniversite öğrencisinin kaybolması üzerine söz konusu genci bulmak için yürütülen arama çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği belirtildi. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü'nde eğitim gören Kabaiş, cuma günü akşam saatlerinde arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söylemiş ancak o zamandan bu yana kendisinden haber alınamamıştı.

Kabaiş için yürütülen arama çalışmalarında AFAD ve Van Büyükşehir Belediyesi dalgıç ekiplerinin yanı sıra Su Altı Grup Amirliği ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ve Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı yer alıyor.

Van Gölü'nün üniversite sahilinde arama faaliyetleri yoğunlaştırıldı

Van Gölü'nün üniversite sahilinde yoğunlaştırılan arama faaliyetleri, gölün hem yüzeyinde hem de derinliklerinde su altı görüntüleme cihazları ve botlarla sürdürülüyor.

"Kurbağa adamlar" olarak anılan dalgıçlar, kayıp üniversite öğrencisinin bulunabilmesi amacıyla hem kıyıda hem de su altı bölgelerinde çalışmalarına dikkatli ve özenli bir şekilde devam ediyor.

Bunun yanı sıra polis atlı birlikleri de sahil boyunca devriye gezerek karadaki arama çalışmalarına destek veriyor. Çevredeki yerleşim alanlarında da araştırmalar devam ederken, Kabaiş’in izine henüz rastlanmadı.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, arama çalışmalarının sürdüğü bölgeyi ziyaret ederek ekiplerden bilgi aldı. Bu esnada bölgede sağlık ekipleri hazır bekletilirken, Kabaiş’in ailesi ve yakınları da arama çalışmalarını endişeyle takip ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa