İYİ Parti lideri Dervişoğlu net konuştu: Muhalefet kaybetti!

Ankara'da basın mensuplarıyla buluşan İYİ Parti lideri Dervişoğlu, "AK Parti kötüye razı etti, muhalefet kaybetti." dedi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 12:17
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 12:47
İYİ Parti lideri Dervişoğlu net konuştu: Muhalefet kaybetti!
Hakan Öksüz Editör

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Ankara'da gazete ve televizyon temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda, dünyadaki ekonomik, sosyal ve siyasal dönüşümlere dikkat çeken Dervişoğlu, Türkiye'nin de bu yeniliklere ayak uydurması gerektiğini vurguladı.

"Eski yöntemlerle ilerlemek mümkün değil"

Dervişoğlu, Türkiye'nin artık eski yöntemlerle yol alamayacağını belirterek, ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda köklü değişimlerin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. 

Özellikle son yıllarda uygulanan politikaların, toplumu kişiler üzerinden kurgulanmış bir siyasi plana yönlendirdiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

"Bireyler üzerinden siyaset yapılması yanlış"

Partiler yerine şahıslar üzerinden siyaset yapılmasının ortak geleceği tehlikeye attığını söyleyen Dervişoğlu, bu durumu "değiştirilmesi gereken bir handikap" olarak nitelendirdi. 

Türkiye'nin kurumsal politikalarla yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, mevcut sistemin toplum üzerinde yarattığı olumsuz etkilerden bahsetti.

"Ekonomik kriz derinleşti"

Türkiye'nin son yıllarda derin bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu belirten Dervişoğlu, yüksek enflasyon, işsizlik ve döviz kurlarındaki istikrarsızlığın özellikle dar gelirli kesimlerin yaşamını zorlaştırdığını söyledi.

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderek büyüdüğünü ifade eden Dervişoğlu, toplumun büyük bir kesiminin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini sözlerine ekledi.

"AK Parti kötüye razı etti, muhalefet kaybetti"

22 yıl süren AK Parti iktidarı nedeniyle toplumun, bozulmaları kanıksar hale geldiğini kaydeden Dervişoğlu, şunları söyledi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa