Gazze'de 360 gündür katliam sürüyor! 40 binden fazla can kaybı var

İsrail ordusunun 360 gündür Gazze'de zalimce gerçekleştirdiği katliamlar sonucu toplam 41.615 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Eylül 2024 13:10
GÜNCELLEME
30 Eylül 2024 13:35
Gazze'de 360 gündür katliam sürüyor! 40 binden fazla can kaybı var
AA
Kaynak AA

İsrail, Gazze'de kadın, çocuk, yaşlı demeden uzun süredir sivil katliamlarına devam ediyor. Can kayıpları her geçen gün daha da artıyor. Henüz ulaşılamayan cenazelerin olması ise katliamın korkunç boyutlarda olduğunu gösteriyor.

Sağlık Bakanlığı ağır bilançoyu paylaştı

İsrail ordusu tarafından 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleştirilen saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 41.615'e ulaştığı bildirildi. Konuya ilişkin açıklama, Gazze'de bulunan Sağlık Bakanlığından geldi. Açıklamada, İsrail'in bölgede devam eden saldırılarında birçok kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı aktarıldı.

Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 360. gününde, son 24 saat içinde 20 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiğini ve 108 kişinin yaralandığını açıkladı. Bu son saldırılarla birlikte 7 Ekim 2023'ten bu yana süregelen çatışmalarda toplam ölü sayısının 41.615'e yükseldiği, yaralı sayısının ise 96.359'a ulaştığı ifade edildi.

Ulaşılamayan birçok cenaze olduğu söyleniyor

Aynı zamanda enkaz altında ve yol kenarlarında hala cesetlere rastlandığı ifade edilen açıklamada, İsrail güçlerinin koyduğu engel sonucu hem sağlık ekiplerinin hem de sivil savunma görevlilerinin bu kişilere ulaşmakta zorluk çektiği vurgulandı.

Sağlık ekiplerinin bölgedeki kurtarma ve yardım çalışmalarını sürdüremediği, bu nedenle birçok cenazeye hala ulaşılamadığı belirtildi. Saldırılar sonucunda Gazze'deki insani durumun daha da kötüleştiği, yaralı ve hayatını kaybedenlerin sayısının artmaya devam ettiği kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa